Apple Watch планували зробити сумісними з Android

Apple Watch планували зробити сумісними з Android
ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Apple планувала додати у свій годинник Apple Watch сумісність із пристроями на операційній системі Android. Про це американський виробник повідомив у відповіді на позов Міністерства юстиції США, пише 9to5Mac.

Влада країни звинуватила Apple у монополії на ринку смартфонів. Зокрема, в позові наголошується, що розумні годинники компанії сумісні тільки з Phone. На думку Мін’юсту, якби Apple переконала користувача Android все ж купити Apple Watch, то йому довелося б для цього придбати дорогий смартфон. У зв’язку з цим покупець скоріше відмовиться від затії і вибере смарт-годинник, сумісний з його телефоном.

В Apple відповіли, що спочатку хотіли зробити годинник сумісним з Android. Над цим техногігант працював протягом трьох років, але нічого не вийшло. Як стверджують у компанії, підтримку іншої операційної системи не вдалося забезпечити через технічні обмеження, подробиці яких не розкриваються. У зв’язку з цим від ідеї інтеграції з Android довелося відмовитися.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Раніше міністр юстиції – генеральний прокурор США Меррік Гарленд заявив, що Apple зберігає монопольне становище не тільки через випередження конкурентів. За його словами, компанія порушує антимонопольне законодавство. Гарленд вважає, що висока вартість продукції Apple завдає шкоди споживачам. Спільний позов проти компанії подали Мін’юст, 15 штатів і округ Колумбія. Минулого року влада змогла виграти судову справу проти Apple через підвищені ціни на цифрові книги.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.