Міністерство юстиції США подає до суду на Apple за незаконну монополію на ринку смартфонів

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Міністерство юстиції США подало до суду на Apple звинувачуючи компанію у незаконній монополії на ринку смартфонів. Згідно з позовом, Apple обмежує вибір споживачів, підвищує ціни та накладає обмеження на розробників, що призводить до запобігання конкуренції. Міністерство юстиції також заявило, що Apple штучно погіршує якість обміну повідомленнями між iPhone та конкуруючими платформами.

Позов також звертає увагу на обмеження функціональності сторонніх смартгодинників на iPhone та ускладнення переходу користувачів Apple Watch на конкуруючі пристрої. Крім того, Apple звинувачують у блокуванні сторонніх розробників від створення конкуруючих цифрових гаманців з функцією оплати за допомогою дотиків для iOS.

Також, компанію звинувачують у “підриві” супердодатків, що одночасно є додатками для обміну повідомленнями, платіжними додатками та торговельними платформами. Міністерство юстиції США стверджує, що Apple цілеспрямовано обмежує доступність цих додатків, щоб утримати користувачів у системі iOS та утруднити перехід на конкуруючі пристрої.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Позов також зазначає, що Apple обмежує доступність хмарних потокових додатків для ігор, шляхом накладання непотрібних вимог щодо подання в Apple кожної гри для перевірки. Це робиться, щоб змусити користувачів оновлювати свої iPhone на нові моделі.

Після подання позову, Apple відреагувала заявою прессекретаря, в якій вона стверджує, що позов загрожує виробництву технологій, які компанія пропонує на конкурентному ринку. Apple запевнила, що буде рішуче захищатися від цього позову, оскільки вважає його необґрунтованим та невідповідним фактам і закону.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.