Новини України та Світу

OLED-дисплеї та новий Apple Pencil. Що відомо про моделі iPad 2024 року

Share

За даними аналітиків, анонс iPad Pro і Air наступного покоління відбудеться у квітні у форматі прес-релізу. Апгрейд буде значним: змінять дизайн пристроїв, екрани та процесори. Покращать і фірмові аксесуари. Зібрали всі актуальні чутки про майбутні новинки.

iPad Pro

У лінійку топових планшетів компанії увійдуть 11- і 13-дюймова моделі. Корпуси апаратів стануть помітно компактнішими: товщину молодшої версії зменшили на 0,8 мм, а старшої – на 1,4 мм. Частково зниженню габаритів сприяють OLED-панелі, які тонші за LCD-матриці. Нові дисплеї забезпечать поліпшену передачу кольору і підвищену енергоефективність. Ще одна довгоочікувана зміна – фронталка по центру більшої рамки екрана. Натяки на це виявили в коді iOS 17.4. Таке розташування стане в пригоді для відеозв’язку в альбомній орієнтації. Зовнішній вигляд заднього блоку камер також перероблять.

iPad Pro оснастять процесорами Apple M3. SoC містять 8-ядерний CPU і 10-ядерний GPU. Порівняно з M2 чіпсети запропонують 21-відсотковий приріст у багатопотокових завданнях, а графічна продуктивність зросте на 15%. Планшетам приписують підтримку бездротової зарядки MagSafe. Найімовірніше, апарати будуть сумісні і зі сторонніми адаптерами стандарту Qi2 на 15 Вт.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

iPad Air і аксесуари

Гаджети Air-серії цього року побудовані на чипах M2. Новинки вийдуть у двох модифікаціях: 10,9″ и 12,9″. У них теж поміняють дизайн тильної камери, а селфі-модуль встановлять на довгій рамці екрана. Дисплеї виконані за технологією LCD. Заявлена підтримка бездротових протоколів Bluetooth 5.3 і Wi-Fi 6E. Крім того, разом із планшетами дебютує чохол-клавіатура Magic Keyboard для iPad Pro з алюмінієвою підкладкою і збільшеним трекпадом.

Вперше за кілька років оновлять і Apple Pencil. Стилус третього покоління стане коротшим і отримає глянсове оздоблення. З чуток, він обзаведеться підтримкою змінних магнітних насадок для різних технік малювання. До того ж може з’явитися сенсор для розпізнавання і вилучення кольору з навколишніх об’єктів, щоб застосовувати його в програмах для малювання. Така функція стане в пригоді для створення фотореалістичних картин і не тільки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив ТНТУ, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, нові медіа, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Головний редактор iTechua.com. Дякую, що читаєте нас. Є питання, пропозиція або щось цікаве? Пишіть на skarbykdj@gmail.com

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: iPad
  • Останні записи

    Як зарядити телефон без електрики: 12 простих способів

    Тотальне вторгнення Російської Федерації та регулярні обстріли наших сіл і міст ворожими безпілотниками та ракетами…

    08.05.2024

    Е-кабінет для військовозобов’язаних запустять у червні: які дані у ньому будуть

    В Україні електронний кабінет військовозобов'язаного планують запустити на початку червня 2024 року. Про це повідомила заступниця голови Міноборони Катерина…

    08.05.2024

    Які смартфони Motorola мають отримати Android 15

    15 версія Android ще не вийшла, але автори порталу Gizmochina вже підрахували, які пристрої Motorola…

    08.05.2024

    Apple запатентувала конструкцію шарніру для складаного iPhone

    Ще у жовтні 2023 року Apple подала заявку на патент, який описує конструкцію шарніру для…

    08.05.2024

    iPod Nano з’явився в рекламі Apple, присвяченій ще тоншому iPad Pro

    Новий iPad Pro змістив iPod nano з позиції найтоншого пристрою в історії компанії Apple, і…

    08.05.2024

    Головна функція Galaxy 2024 раптово з’явилася на iPhone

    Компанія Google впровадила у свій iOS-додаток опцію швидкого пошуку інформації після того, як її презентували…

    08.05.2024