OLED-дисплеї та новий Apple Pencil. Що відомо про моделі iPad 2024 року

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

За даними аналітиків, анонс iPad Pro і Air наступного покоління відбудеться у квітні у форматі прес-релізу. Апгрейд буде значним: змінять дизайн пристроїв, екрани та процесори. Покращать і фірмові аксесуари. Зібрали всі актуальні чутки про майбутні новинки.

iPad Pro

У лінійку топових планшетів компанії увійдуть 11- і 13-дюймова моделі. Корпуси апаратів стануть помітно компактнішими: товщину молодшої версії зменшили на 0,8 мм, а старшої – на 1,4 мм. Частково зниженню габаритів сприяють OLED-панелі, які тонші за LCD-матриці. Нові дисплеї забезпечать поліпшену передачу кольору і підвищену енергоефективність. Ще одна довгоочікувана зміна – фронталка по центру більшої рамки екрана. Натяки на це виявили в коді iOS 17.4. Таке розташування стане в пригоді для відеозв’язку в альбомній орієнтації. Зовнішній вигляд заднього блоку камер також перероблять.

iPad Pro оснастять процесорами Apple M3. SoC містять 8-ядерний CPU і 10-ядерний GPU. Порівняно з M2 чіпсети запропонують 21-відсотковий приріст у багатопотокових завданнях, а графічна продуктивність зросте на 15%. Планшетам приписують підтримку бездротової зарядки MagSafe. Найімовірніше, апарати будуть сумісні і зі сторонніми адаптерами стандарту Qi2 на 15 Вт.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

iPad Air і аксесуари

Гаджети Air-серії цього року побудовані на чипах M2. Новинки вийдуть у двох модифікаціях: 10,9″ и 12,9″. У них теж поміняють дизайн тильної камери, а селфі-модуль встановлять на довгій рамці екрана. Дисплеї виконані за технологією LCD. Заявлена підтримка бездротових протоколів Bluetooth 5.3 і Wi-Fi 6E. Крім того, разом із планшетами дебютує чохол-клавіатура Magic Keyboard для iPad Pro з алюмінієвою підкладкою і збільшеним трекпадом.

Вперше за кілька років оновлять і Apple Pencil. Стилус третього покоління стане коротшим і отримає глянсове оздоблення. З чуток, він обзаведеться підтримкою змінних магнітних насадок для різних технік малювання. До того ж може з’явитися сенсор для розпізнавання і вилучення кольору з навколишніх об’єктів, щоб застосовувати його в програмах для малювання. Така функція стане в пригоді для створення фотореалістичних картин і не тільки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.