Новини України та Світу

Названо п’ять нових пристроїв, які Apple випустить до 2027 року

Share

Не так давно Apple відмовилася від випуску свого першого автомобіля, після чого спрямувала всі зусилля на розвиток штучного інтелекту. Цю новину багато фанатів бренду зустріли з невдоволенням, вирішивши, що в такий спосіб купертинівці можуть у принципі закрити багато проектів. Однак це докорінно не так: не так давно в Мережі з’явився план розвитку Apple на найближчі кілька років, який має привести вас у захват. У ній згадується складаний iPhone, чутки про який ходять уже не перший рік. Але це далеко не єдиний цікавий пристрій, над яким працюють купертинівці!

Свіжий витік підтверджує, що у 2024 році екран iPhone 16 Pro і Pro Max збільшиться в розмірах. Крім того, підтверджується інсайд про те, що Pro-версії отримають 8 Гб оперативної пам’яті, а базова “Прошка” обзаведеться камерою з перископом. Тобто, ми виявилися абсолютно праві – ви напевно читали наш огляд. Погляньте, які пристрої випустить Apple у найближчі три роки.

Яким буде iPhone 17

2024 рік почався зі старту продажів Apple Vision Pro і MacBook Air на чипі M3, але на найближчий час заплановано запуск оновлених iPad. Примітно, що новий планшет отримає OLED-екран, який також з’явиться в iPhone 17. У чому його фішка? Річ у тім, що це абсолютно нова для пристроїв Apple матриця, розроблена Samsung.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Вона не має поляризаційного шару, який відповідає за відбиття зовнішнього світла і контрастність. При цьому він же його поглинає, але робить яскравість екрана нижчою. Відмова від цієї технології зробить матрицю тоншою і яскравішою за звичайний OLED. Примітно, що такі матриці з’явилися ще в Galaxy Z Fold 3, але до iPhone вони дійдуть тільки найближчими роками, хоча Apple почала роботу над ними ще в 2022 році. Крім цього нововведення відомі й інші характеристики iPhone 17, причому не уточнюється, які моделі їх отримають – базові або Pro.

  • Новий iPhone отримає 12 Гб ОЗП і зрівняється з Android-смартфонами.
  • Фронтальна камера на 48 мегапікселів з оптичною стабілізацією OIS.
  • Основна потрійна камера, де всі модулі матимуть роздільну здатність 48 мегапікселів.

Крім того, є чутки про iPhone SE 4: він точно отримає OLED-екран на 6,1 дюйма, а значить, що нарешті позбудеться кнопки “Додому”. Відомо, що він точно отримає 48-мегапіксельну камеру – як і в актуальних флагманів.

Коли вийде складаний iPhone

Уже кілька років в Інтернеті ходять чутки про складаний Айфон, які час від часу втілюються в призначені для користувача концепти. Судячи з усього, смартфон у незвичайному форм-факторі все ж з’явиться в лінійці пристроїв Apple. З чуток, він може отримати екран на 6 і 8 дюймів і оперативну пам’ять DRAM, яка відрізняється високою швидкістю і більше підходить для роботи функцій штучного інтелекту в iOS 18. На даний момент, над її створенням працює Samsung: зокрема, нова ОЗП для Айфона має знижене енергоспоживання, що вкрай важливо для сучасних пристроїв.

Крім основної моделі у витоку також фігурує довгоочікуваний апгрейд iPhone XR, який свого часу замінили на iPhone 11, а також згадуються нові планшети iPad mini і iPad Air на 8,4 і 10,9 дюймів відповідно з OLED-матрицею замість нинішньої IPS. На їхньому тлі якось меркне складаний iPad, який у більшості користувачів викликає непорозуміння, а даремно. Планшет може отримати 20-дюймовий екран, тобто, в розгорнутому вигляді перетвориться на повноцінний телевізор! Найімовірніше, йдеться про iPad Pro 2027, тож, цілком імовірно, що в пристрої буде OLED-матриця.

Чи варто купувати Apple Vision Pro

Vision Pro має оновитися у 2027 році – у вас ще є час накопичити гроші!
Apple Vision Pro 1-го покоління вийшли цікавими, але досить проблемними і громіздкими. Поспішати за ними в магазин явно не варто, принаймні, через ціну – є сенс дочекатися майбутніх поколінь. Раніше в Мережі вже з’являлася інформація про те, що Apple випустить дешеву версію AR-гарнітури, але не уточнювалися терміни виходу. З витоку стало більш-менш зрозуміло – нова Vision Pro з’явиться в 2027 році, тобто, піде відразу три роки на доопрацювання.

При цьому особливих подробиць про шолом Apple 2027 року немає. Повідомляється тільки те, що він отримає 1,4-дюймовий Micro OLED-дисплей, який використовується і в нинішній версії. Можна тільки припустити, що друга генерація стане набагато зручнішою для користувача і буде схожа на окуляри, а не на лижну маску.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: Apple
  • Останні записи

    Нові iPad Pro отримають лише одну камеру: чому Apple відмовилася від ширококутної камери

    Нещодавнє оновлення iPad Pro стало одним із найбільш значущих за останні роки: яблучні планшети отримали передові процесори…

    13.05.2024

    OnePlus 13 і OnePlus 13R отримають різний дизайн

    На початку цього року китайська компанія OnePlus випустила на світовий ринок свій новий флагманський смартфон…

    13.05.2024

    У мережу злили якісні фото новенького HONOR 200 Pro

    Хоча HONOR 200 Lite вже офіційно представлений, ми також очікуємо на появу ще як мінімум…

    13.05.2024

    Космічну “Руку Бога” показали на фантастичному фото

    Нове зображення одержано камерою темної енергії (DECam), встановленою на телескопі Бланко в Чилі. На кадрі…

    13.05.2024

    Samsung Galaxy S25 може стати чудовим ігровим смартфоном завдяки Snapdragon 8 Gen 4

    Samsung, швидше за все, випустить Galaxy S25 на початку наступного року, і очікується, що телефон…

    13.05.2024

    Скільки коштуватиме нова кишенькова консоль Asus ROG Ally X

    Минулого тижня Asus розкрила факт швидкого анонсу кишенькової консолі ROG Ally X, запланований на 2…

    13.05.2024