Apple тільки нещодавно оновила MacBook Pro, а вже активно розробляє нові моделі

Apple тільки нещодавно оновила MacBook Pro, а вже активно розробляє нові моделі
ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Інсайдер і журналіст Bloomberg Марк Гурман поділився цікавими подробицями про майбутні чипи Apple Silicon, а також розкрив цікаві особливості “мозку” скасованого електрокара Apple Car.

За словами Гурмана, Apple тестувала спеціальний надпотужний чипсет для свого електромобіля, який був еквівалентний чотирьом чипам M2 Ultra разом узятим. Він також зазначив, що в прототипі було встановлено базову систему SafetyOS, яка є частиною загальної операційної системи, але подробиць про неї поки що немає.

Разом з цим інсайдер розповів про розробку нового MacBook Pro з чіпом M4, вихід яких очікується наприкінці 2024 або на початку 2025 року. Нагадаємо, що торік Apple оновила “прошки” двічі – у січні (M2 Pro) і в жовтні (M3 Pro). Якщо ця тенденція збережеться, то нові MacBook Pro з чіпами M4 Pro ми побачимо вже цієї осені.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Очікується, що чіпи M4 вироблятимуться за вдосконаленою версією 3-нм техпроцесу, оскільки TSMC почне масове виробництво чіпів на основі 2-нм техпроцесу тільки в другій половині 2025 року. Найімовірніше, основні поліпшення в серії M4 будуть пов’язані з Neural Engine для функцій штучного інтелекту.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.