Звичка засинати в навушниках дуже небезпечна

Звичка засинати в навушниках дуже небезпечна
ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Сайт Oddity Central розповів про подію, що трапилася з молодою мешканкою китайської провінції Шаньдун на ім’я Міс Вонг. Вона звернулася в клініку зі скаргою на раптове погіршення слуху, і причина виявилася доволі незвичною.

Лікарі обстежили дівчину і виявили механічне пошкодження в лівому вусі, яке зазвичай виникає після тривалого впливу дуже гучних звуків. Пацієнтка розповіла, що кілька років тому в неї з’явилася звичка засинати в навушниках: щоразу перед сном вона вмикає собі улюблену музику, лягає спати і спить так до ранку.

На думку медиків, саме це і спричинило у Міс Вонг проблеми зі слухом. Незважаючи на те, що гучність була невеликою, барабанні перетинки зазнавали тривалого звукового впливу. Їм слід було б відпочивати, але замість цього вони були навантажені, що зрештою призвело до пошкодження. Поки дівчина спала, фактично вона не чула музику, і навантаження на перетинки виникало в той момент, коли вони перебували в розслабленому стані, що ще сильніше посилювало згубний вплив звуку. У дівчини не пошкоджене праве вухо, вона нормально чує ним, а в ліве їй тепер доводиться вставляти слуховий апарат з підсилювачем звуку.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Лікарі радять дотримуватися правила “трьох 60”: не перебувати тривалий час у приміщеннях із рівнем звукового тиску понад 60 дБ без захисних навушників, не слухати музики в навушниках на будь-якій гучності понад 60 хвилин і під час використання смартфона або плеєра встановлювати гучність не більше ніж на 60% від максимуму.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.