Розумне кільце Apple може з’явитися найближчим часом

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Не секрет, що Apple вже давно придивляється до технології розумних кілець. Тепер, схоже, ринок дозрів, і Apple готова вийти за межі патентної стадії. Згідно з звітом Electronic Times, процес розробки Apple все ближчий до того, щоб представити нам продукт, готовий до продажу.

“Схоже, комерціалізація не за горами”, – йдеться у звіті з посиланням на інсайдера, знайомого з ланцюжком поставок. На жаль, у звіті не йдеться, коли саме ми можемо очікувати появи “кільця Apple” на полицях магазинів, але з огляду на поточний стан ринку це не повинно зайняти багато часу.

Samsung офіційно підтвердила плани випуску власного смарт-кільця наприкінці цього року. Крім того, ринок більше не обмежується одним великим ім’ям, таким як Oura Ring. На ринку з’явилися такі нові учасники, як RingConn, Ultrahuman та Amovan – серед інших. Але гравці на ринку не просто створюють кільця для фітнес-трекінгу.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Такі бренди, як Quontic та McLear, також пропонують розумні кільця для безконтактних платежів. У цих областях Apple має свої інтереси, особливо якщо згадати про такі успішні продукти, як Apple Fitness+ і вся екосистема Apple Pay.

Схоже, Apple уже готувалася до цього. Ще в 2015 році Bloomberg повідомив про патент Apple на кільце із сенсорним інтерфейсом. У наступні роки з’явилося ще кілька патентів, що описують кільце, яке можна використовувати для керування іншими підключеними пристроями, такими як Mac, Apple TV, iPad та навіть VR.

Нещодавно Patently Apple розкрив ще один патент на смарт-кільце, поданий у США, в якому йдеться про наявність NFC, а також про можливість технічного використання як контролера для гарнітури змішаної реальності Vision Pro. Apple ще не випустила фізичний контролер для гарнітури, тому випуск кільця як супутнього пристрою був би цілком логічним. Ми вже бачили кілька концептів того, як може виглядати обручка Apple, заснованих на історії патентів Apple, і вони виглядають дуже вражаюче.

Судячи з історії компанії Apple, вона зазвичай не з’являється першою у новій категорії продуктів. Вона вважає за краще почекати, поки категорія дозріє, а технології розвинуться, перш ніж компанія вийде на ринок. Apple Watch – відмінний приклад такої стратегії, і, схоже, Apple хоче повторити її у своїх смарт-годинниках.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.