The New York Times: У США допускають передачу зброї Україні з власних запасів

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Білий дім уже майже чотири місяці веде переговори з Конгресом для узгодження додаткового фінансування України на суму 60 мільярдів доларів, які підуть на закупівлю зброї для української армії. Координатор стратегічних комунікацій Ради національної безпеки при Білому домі Джон Кірбі раніше зазначав, що Сполучені Штати Америки вже запізнилися з цим рішенням і Україна зазнає територіальних втрат, запобігти яким можна вчасними військовими поставками.

Видання The New York Times пише, що тепер у Білому домі задумалися над розробкою нового плану швидкого постачання озброєння українській армії із запасів Міністерства оборони Сполучених Штатів Америки. Усе це в рамках короткострокового заходу, який дасть можливість Україні протриматися до узгодження більшого пакета допомоги.

Уточнюється, що Адміністрація президента Джо Байдена все ще має в своєму розпорядженні потенційну можливість вилучити зброю і боєприпаси для України на суму близько 4 мільярдів доларів із власних запасів. У Пентагоні ідею до цього не підтримували, але погіршення становища української армії може змусити американський уряд вдатися до неї, як було з касетними боєприпасами, які було відправлено замість відсутніх артилерійських снарядів калібру 155-мм.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.