Новий витік розкрив, що Apple вже розпочала розробку 2-нм чипів

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Інсайдер Revegnus опублікував у соцмережі Х інформацію, нібито отриману корейським ресурсом витоків gamma0burst. Інсайдери скопіювали цю інформацію в акаунті співробітника Apple в сервісі LinkedIn. Витік стосується розробки новітніх чипів за 2-нм техпроцесом.

Наскільки ця інформація точна, поки залишається тільки гадати, але інсайдер стверджує, що отримав дві версії слайда, пов’язаного з чіпами Apple. За його словами, у відредагованій версії містяться тільки попередні проєкти співробітника Apple.

А ось у невідредагованій версії слайда є згадка про поточну зайнятість. Один із рядків свідчить: “TS5nm, TS3nm, працюємо над TS2nm” – ці терміни відносяться до різних технологічних процесів, обраних Apple для минулих, поточних і майбутніх чипів.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Тобто, якщо витік дійсний, фраза “TS2nm” підтверджує, що Apple раніше терміну почала працювати над цими чіпами, хоча раніше повідомлялося, що розробка почнеться не раніше середини 2025 року. TS2nm відноситься до конкретної архітектури і правил проектування, які TSMC використовує для сімейства чіпів, що також підтверджує, що постачальником чіпів Apple залишається тайванський виробник.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.