Новини України та Світу

У Китаї почали здавати в оренду Apple Vision Pro по $13 за годину

Share

Гарнітура змішаної реальності Vision Pro від Apple поки не надійшла в офіційний продаж у Китаї, але деякі місцеві торговці почали здавати цей дорогий гаджет в оренду китайським любителям техніки, яким не терпиться випробувати його у справі.

Незважаючи на те, що Meta та інші компанії вже не перший рік випускають гарнітури віртуальної реальності (VR), багато аналітиків вважають, що Vision Pro від Apple здатна розширити аудиторію цієї технології за межі традиційних відеоігор.

У понеділок у Пекіні, Шанхаї, Сіані в центральній провінції Шеньсі та Нанкін в східній провінції Цзянсу можна було знайти десятки оголошень про здачу в оренду таких пристроїв, згідно з результатами пошуку на онлайн-барахолках.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Vision Space, пекінський VR-стартап, має кілька магазинів, в яких можна випробувати пристрій за 98 юанів ($ 13,60) На годину. Найбільший із них, розташований у торговому центрі Hopson One на сході Пекіна, прийняв понад 10 000 клієнтів з 4 лютого, за словами засновника та керівника компанії Сонг Лея.

“У вихідні тут було дуже багато народу, люди вишиковувалися в чергу, щоб поспілкуватися з гаджетом”, – розповів Сонг.

Любитель техніки на прізвище Фу, який володіє гарнітурою Quest 3, протестував гаджет від Apple у Vision Space і сказав, що Vision Pro “перевершує” Quest 3 “у всіх сенсах”.

В оголошеннях вартість оренди варіюється від 98 юанів на годину до 1500 юанів на день, деякі продавці вимагають внести заставу в розмірі не менше 30 000 юанів. У деяких оголошеннях зазначено, що орендар може викупити пристрій після використання.

Один з орендодавців у Шанхаї сказав, що оренда “краще, ніж 30-хвилинна демонстраційна сесія в Apple Store” з точки зору гнучкості часу, маючи на увазі безкоштовну пробну версію Vision Pro, яка в даний час доступна тільки в магазинах США офіційно.

Інший орендодавець у Пекіні розповів, що його гаджет заброньований аж до 4 березня, і він розраховує заробити близько 9 тисяч юанів до кінця цього місяця.

«Я маю окупити всі витрати приблизно за три місяці», – додав він.

Третя компанія, що займається прокатом у Шанхаї, розповіла, що більшість її клієнтів залишилися задоволеними і більше половини виявили бажання купити пристрій, хоча один з них сказав, що він «погано підходить для типової азіатської особи [з низьким перенесенням]».

Поки галас наростає, у південному технологічному центрі Шеньчженя можна знайти дешевші альтернативи, такі як Vision SE, випущені місцевим виробником гарнітур EmdoorVR, за ціною, меншою за 2000 юанів.

Однак тим, хто здає Vision Pro в оренду, можливо, не доведеться довго залучати клієнтів, оскільки генеральний директор Apple Тім Кук на початку цього місяця заявив, що пристрій надійде у продаж у Китаї «найближчим часом».

Китайське фінансове видання Wallstreetcn.com повідомило раніше цього місяця, що реліз Vision Pro в Китаї відбудеться не пізніше травня, а процес реєстрації в Міністерстві промисловості та інформаційних технологій «наближається до завершення».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
  • Останні записи

    iOS 18 буде використовувати штучний інтелект у сповіщеннях, календарі та фоторедакторі

    Інсайдер і журналіст Марк Гурман з Bloomberg розкрив деякі подробиці про можливості штучного інтелекту в…

    20.05.2024

    Xiaomi запустила в глобальний продаж планшети Redmi Pad Pro з 12,1-дюймовим екраном

    Xiaomi розпочала продаж глобальних версій планшета Redmi Pad Pro, які близько місяця тому дебютували на…

    20.05.2024

    Найтонший iPhone представлять у 2025 році

    Apple, швидше за все, представить своє 16 покоління iPhone у вересні, але вже є припущення…

    20.05.2024

    Apple та OpenAI всіх здивують на WWDC 10 червня

    Apple планує насамперед використовувати підхід із використанням штучного інтелекту, вбудованого безпосередньо у пристрої iPhone. Проте…

    20.05.2024

    Корпус Samsung Galaxy S25 Ultra отримає новий клас титану

    Це дозволить покращити структурну цілісність топового Samsung Galaxy S наступного покоління. Титан класу Grade 3…

    20.05.2024

    Firefox почне аналізувати пошукові запити користувачів

    Браузер Firefox почав вивчати пошукові запити користувачів. Як пояснили в компанії Mozilla, яка розробляє програму,…

    20.05.2024