Apple дозволила завантажувати додатки для iPhone за межами App Store

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Шанувальників яблучних гаджетів можна привітати з тим, що компанія Apple нарешті офіційно дозволила сторонні магазини для своїх смартфонів і планшетів. Відомо, що подібні ресурси з програмами та програмами будуть доступні вже з березня для власників iPhone на iOS 17.4. Однак росіянам радіти поки що передчасно, оскільки зміни спочатку діятимуть лише в ЄС.

Відомо, що доступні магазини яблучна компанія перевірятиме попередньо, що має гарантувати певний захист та безпеку користувачів. Після інсталяції такого магазину на пристрій, власники гаджета отримають можливість завантажувати з нього без будь-яких без обмежень. Крім того, такі ресурси можна буде вказувати як магазини за замовчуванням.

Комісію зі стороннього ПЗ у компанії Apple стягувати не планують, проте власникам подібних інтернет-ресурсів потрібно буде заплатити 50 євроцентів за кожну установку, якщо буде перевищено ліміт в один мільйон безкоштовних скачень.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

З App Store також дозволили встановлювати додатки ігрових стрімінгових сервісів. Тому власники яблучних смартфонів з 25.01.24 р. мають можливість завантажувати та використовувати ті ж Xbox Cloud Gaming та Geforce Now.

Крім того, в компанії Apple дозволили авторам браузерів для яблучних пристроїв використовувати сторонні “движки”. Але це справедливо також лише для Єврозони. Подібне рішення здатне спровокувати виникнення повноцінних версій браузерів, на кшталт Firefox і Chrome, що становлять конкуренцію нині безальтернативному Safari.

Усі згадані нововведення у політиці Apple обумовлені дією антимонопольного закону DMA, ухваленим у ЄС влітку 2022-го. Він зобов’язав “Гугл” та “Епл” дозволити встановлювати програмне забезпечення з різних джерел. Цей законопроект жорстко критикувався, однак був прийнятий Євросоюзом як необхідний крок, який знижує монопольне становище згаданих техногігантів і забезпечує захист інтересів користувачів.

Насамкінець зазначимо, що в яблучній компанії анонсували підтримку стандарту Rich_Communication_Services на фірмових смартфонах, що також є реакцією на прийняття DMA.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.