Штучний інтелект змусив Apple відмовитися від розробки власного електромобіля

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Компанія Apple, схоже, законсервувала свої плани щодо довгоочікуваного електромобіля. Протягом багатьох років було виявлено, що бренд активно працював над технологією самокерованого водіння і не тільки для свого власного Apple Car, але тепер, схоже, що закриття проєкту пов’язане зі штучним інтелектом (ШІ).

Реклама

Новина надійшла від Марка Гурмана з Bloomberg. Амбітні плани гіганта з Купертіно зіткнулися з проблемами в останні місяці, але робота, здавалося, йшла повним ходом. Але на початку цього тижня несподівана заява шокувала майже 2 000 співробітників: операційний директор Джефф Вільямс і віцепрезидент, який відповідає за проєкт, Кевін Лінч поділилися новиною про те, що Apple Car буде скасовано.

Повідомляється, що люди, які працювали над проєктом автомобіля і входили до групи спеціальних проєктів SPG (Special Projects Group), будуть переведені в іншу перспективну сферу, а саме – штучний інтелект. Час цього оголошення збігається з бурхливим попитом на штучний інтелект і його масовим зростанням минулого року. У повідомленні йдеться про те, що команда тепер працюватиме над генеративним ШІ. SPG складається з інженерів і дизайнерів транспортних засобів, тому їхня подальша доля неясна, але, можливо, вони не за горами.

Якщо це повідомлення відповідає дійсності, то проєкт “Титан” ховають на користь штучного інтелекту. Це не зовсім дивно, оскільки ринок електромобілів скоротився, а автовиробники наразі стикаються з проблемами у виробництві та падінням попиту.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

ДжерелоGIZMOCHINA

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Kairov Vitaliy
Kairov Vitaliy
Радо захоплюється мобільними технологіями відтоді, як на ринку з'явилися перші MP3-плеєри, а ще більше - з перших днів появи MP4-плеєрів. Сьогодні він полюбляє возитися з Android-планшетами та iPad'ами.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: