Lenovo представила ноутбук ThinkPad T14 Gen 5, в якому майже все можна замінити самостійно

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Lenovo випускає нову версію популярної серії ThinkPad T – ThinkPad T14 Gen 5. Мова йде не лише про новий процесор; у цьому поколінні ноутбуків ThinkPad T Lenovo знову зосереджується на ремонтопридатності.

ThinkPad T490 з 2019 року відійшов від легкої ремонтопридатності свого попередника, T480. Lenovo повертає цю функцію в моделі T14 Gen 5, яка вирізняється своїм акцентом на ремонтопридатності та оновленим дизайном.

Ноутбук оснащений OLED-екраном з частотою оновлення 120 Гц, що має підвищену яскравість (до 400 кд/м²) та зменшене енергоспоживання для стандартних опцій дисплея WUXGA завдяки новій оптичній плівці.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Візуально T14 Gen 5 виглядає як будь-який інший ThinkPad з тонкою рамкою, конфігурацією вебкамери зі зворотним вирізом та фірмовим логотипом ThinkPad у рельєфному чорному виконанні.

Але клавіатура була перероблена: клавіші FN/Ctrl помінялися місцями, з’явилася клавіша Windows Co-Pilot/клавіша меню, а також тактильні позначки для зручнішої навігації.

Нагадуючи старшу модель T480, ThinkPad T14 Gen 5 оснащений двома слотами SO-DIMM, що дозволяє встановити до 64 ГБ оперативної пам’яті DDR5, яку може замінити користувач.

Lenovo також змінила конструкцію акумулятора, зробивши його блоком, що замінюється користувачем (CRU), що означає, що користувачі можуть замінити його самостійно. Ця зміна стала можливою завдяки використанню в конструкції ноутбука роз’єму, що замикається, замість стандартного кабелю.

Користувач може замінити не лише акумулятор і оперативну пам’ять, але й твердотільний накопичувач і мережу WWAN. Для полегшення ремонту також додані візуальні індикатори.

За підтримки команди iFixit, Lenovo заявляє, що також розробила нові посібники з ремонту, включаючи відеоуроки, для всіх частин CRU. В результаті всього цього ThinkPad T14 Gen 5 отримав оцінку iFixit за ремонтопридатність 9,3 бала з 10.

Варіанти процесорів для T14 Gen 5 включають Intel Core Ultra з Meteor Lake H і Ryzen 8040U. На відміну від попередника, в ньому немає спеціального графічного процесора Nvidia. Нові функції включають опціональний WiFi 7 і Sub6 5G/LTE.

Lenovo планує почати поставки ThinkPad T14 Gen 5 на базі Intel у квітні за стартовою ціною від 1200 доларів. Версія на базі AMD з’явиться трохи пізніше, у травні, за ціною від 950 доларів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.