Microsoft розширює функції штучного інтелекту у Windows 10

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Схоже, що Microsoft не хоче, щоб Windows 10 втратила можливості штучного інтелекту. Після впровадження Copilot у Windows 10 компанія тепер додає нові функції на базі штучного інтелекту у програму «Фотографії».

Реклама

Нагадаю, що Microsoft Photos у Windows 11 пропонує кілька цікавих інструментів штучного інтелекту, таких як можливість розмиття, заміни чи видалення фону. Ці можливості, а також функція Magic Eraser, подібна до Google Photos, під назвою «Генеративне стирання», з’являться у Windows 10 через програму Microsoft Photos.

Користувачі Release Preview повинні були помітити нове оновлення для програми «Фотографії» в Microsoft Store. Це оновлення включає такі функції: розмиття фону, видалення та заміна фону та генеративне стирання.

Як можна бачити в оновленому додатку «Фотографії» для Windows 10, користувач може розмити фон зображення, роблячи об’єкт більш помітним. Наприклад, можна видалити ефект малої глибини різкості або повністю видалити фон, використовуючи функції штучного інтелекту, які раніше пропонувалися платними програмами, наприклад, у Photoshop.

Інша опція «заміна» дозволяє замінити фон зображення будь-якою іншою картинкою. Це може означати розміщення об’єкта в зовсім іншій сцені. Також є інструмент «Фонова кисть» з перемикачем поруч із ним, який наразі встановлений у положення «Вимкнено». Цей інструмент дозволить здійснювати точніше редагування.

У Windows 11 вже є функції штучного інтелекту у додатку “Фотографії”, але “Генеративне стирання” є новим доповненням.

Генеративне стирання у Microsoft Photos чимось схоже на Google Magic Eraser. Генеративне стирання у програмі «Фотографії» знаходиться на новій вкладці «Стерти», яка замінює вкладку «Точкове виправлення». Як випливає з назви, дана функція дозволяє виправляти або видаляти фактори, що відволікають від основного зображення. Наприклад, користувач може використовувати цю функцію штучного інтелекту, щоб видалити небажаних людей із сімейної фотографії.

Генеративне стирання, мабуть, є заміною точкового виправлення, видаленого з програми «Фотографії», коли Microsoft перейшла на новий код програми. Microsoft, як і раніше, пропонує класичну функцію точкового виправлення, але для цього необхідно завантажити застарілу програму «Фотографії» з Магазину Microsoft. Компанія, однак, не планує відновлювати стару функцію точкового виправлення, оскільки хоче, щоб усі перейшли на новий інструмент на базі штучного інтелекту, який дозволяє регулювати розмір пензля для видалення дрібніших елементів із зображень.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Скарбик Павло
Скарбик Павло
Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: