Meta, TikTok подали до суду через плати за модерацію контенту

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Європейський Союз вимагає, щоб компанії соціальних мереж фінансували свої зусилля щодо модерації контенту, але Meta та TikTok не хочуть оплачувати цей рахунок.

Цього тижня Meta та TikTok подали судові позови проти Європейської комісії ЄС, бо жодна з компаній не підтримує нового щорічного збору, який фінансує зусилля Комісії щодо примусового модерування контенту.

Закон ЄС про цифрові послуги (DSA) було ухвалено минулого року у спробі допомогти зробити масивні соціальні медіа-платформи, такі як Meta та TikTok, більш безпечними платформами. Однак новий закон також означає, що ці платформи – поряд з багатьма іншими, такими як YouTube, X, Pinterest та Snapchat – повинні покривати витрати ЄС на забезпечення дотримання закону, якщо їхній бізнес є прибутковим.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Кожна компанія має відраховувати не більше 0,05% свого річного прибутку на фінансування зусиль ЄС щодо модерації. Це означає, що компанії, які перебувають у мінусі, мають платити, але збиткові платформи звільняються від фінансування ініціативи.

Згідно з новими правилами, цього року Meta має заплатити близько 11,8 мільйона доларів, повідомляє Politico.

TikTok не повідомив, скільки він очікує отримати за правозастосування ЄС цього року, але, як повідомляється, заявив, що метод Комісії “недосконалий” через спосіб підрахунку видатків.

Як і TikTok, Meta також привселюдно розкритикувала нові збори.

“Ми підтримуємо цілі DSA і вже ввели низку заходів, які допомагають нам виконувати наші регуляторні зобов’язання, але ми не згодні з методологією, яка використовується для розрахунку цих зборів”, – повідомив представник Meta електронною поштою PCMag.

“В даний час компанії, які фіксують збитки, не повинні платити, навіть якщо у них велика база користувача або вони несуть велике регуляторне навантаження, що означає, що деякі компанії не платять нічого, а інші змушені платити непропорційно більшу частину загальної суми”, – додали вони.

PCMag звернувся до TikTok за коментарями

“Це право компаній – подавати апеляцію”, – повідомив PCMag електронною поштою представник Європейської комісії. “Проте наше рішення та методологія тверді. Ми відстоюватимемо свою позицію в суді”.

Але Комісія також зазначила, що всі компанії, з яких вона зажадала ці збори минулого року, включаючи TikTok та Meta, вже заплатили за 2023 рік.

“Ми можемо підтвердити, що всі дуже великі онлайн-платформи/пошукові системи, про які йдеться, виконали свої зобов’язання”, – сказав представник про торішні збори.

Комісія також вказала на додаткову інформацію, в якій наголошується, що плата покликана “відбивати та бути пропорційною економічним можливостям провайдера” та “не є штрафом”.

Минулого року Meta анонсувала послугу підписки без реклами для користувачів з ЄС у рамках зусиль щодо дотримання нових законів у регіоні. Вона також дозволить користувачам з ЄС відв’язати свої акаунти до Facebook та Instagram.

Що стосується модерації контенту, то цього тижня Meta повідомила, що робить кроки з ідентифікації та маркування зображень, створених штучним інтелектом, щоб допомогти користувачам краще зрозуміти, що справжнє, а що фальшиве у Facebook, Instagram та Threads. Варто зазначити, що Meta зможе маркувати тільки той контент, який відповідає існуючим стандартам маркування метаданих ІІ.

Хоча DSA з’явився відносно недавно, минулого року ЄС уже почав розслідування того, як X, раніше відомий як Twitter, справлявся з “поширенням незаконного контенту”, пов’язаного з атаками ХАМАСу на Ізраїль.

Примітка: Ця історія була оновлена ​​з коментарями компанії Meta.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.