Новини України та Світу

Данія може передати Україні всю свою артилерію

Share

На Мюнхенській конференції з безпеки прем’єр-міністр Данії Метте Фредеріксен заявила, що всі артилерійські сили країни будуть передані Україні. За її словами, зусиль, які країни Європейського союзу докладають для допомоги Києву, занадто мало.

“З боку Данії ми вирішили пожертвувати всією нашою артилерією. Мені не хочеться про це говорити, але в Європі все ще залишаються запаси боєприпасів на складах”, – сказала прем’єр Данії.

Вона вимагає почати поставки на Україну більшої кількості озброєнь на честь другої річниці з початку російської Спецоперації проти українських формувань. Йдеться про постачання боєприпасів, артилерії, ракет великої дальності, безпілотних літальних апаратів та американських літаків F-16. Метте Фредеріксен зазначила, що найближчим часом європейські держави зобов’язані надати Україні те, що вона потребує, а в довгостроковій перспективі мають вітати вступ України до Європейського Союзу та Північноатлантичного Альянсу.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

17 лютого головнокомандувач Збройних Сил України Олександр Сирський оголосив, що Авдіївка – укріпрайон у Донецьку, була звільнена. Цього ж дня американський лідер Джо Байден розмовляв телефоном із Зеленським. Він заявив, що відмова Конгресу в затвердженні нового фінансування була б “абсурдною” і “неетичною”. Президент США сказав, що впевнений у подальшій підтримці українських формувань.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
  • Останні записи

    Хакер змусив GPT-4o працювати без обмежень

    Користувач Twitter під ніком Pliny the Prompter, який називає себе етичним хакером, минулої середи випустив кастомну версію…

    01.06.2024

    Чим відрізняється Wi-Fi роутер від точки доступу

    Напевно, з вас багато хто чув термін «точка доступу» і небагато людей розуміють, у чому…

    01.06.2024

    Чого очікувати від iPad Mini 7 у 2024 року

    У той час як Apple оновила iPad Pro та iPad Air у травні, iPad mini…

    01.06.2024

    Apple iPhone 16 Pro отримає дисплей на 20% яскравіший

    У нас з'явилися ексклюзивні новини та чутки про довгоочікувану серію iPhone 16 від Apple, яка,…

    01.06.2024

    Xiaomi представила пральну машинку, яка економить час та гроші

    Каталог розумних побутових пристроїв Xiaomi поповнила Mijia Essence Wash - пральна та сушильна машина з…

    01.06.2024

    Вчені: нові супутники Starlink можуть знищити радіоастрономію на Землі

    Ряд наукових установ направив звернення до Федеральної комісії зв'язку США (FCC) з проханням провести додаткове вивчення проблеми…

    01.06.2024