Данія може передати Україні всю свою артилерію

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

На Мюнхенській конференції з безпеки прем’єр-міністр Данії Метте Фредеріксен заявила, що всі артилерійські сили країни будуть передані Україні. За її словами, зусиль, які країни Європейського союзу докладають для допомоги Києву, занадто мало.

Реклама

“З боку Данії ми вирішили пожертвувати всією нашою артилерією. Мені не хочеться про це говорити, але в Європі все ще залишаються запаси боєприпасів на складах”, – сказала прем’єр Данії.

Вона вимагає почати поставки на Україну більшої кількості озброєнь на честь другої річниці з початку російської Спецоперації проти українських формувань. Йдеться про постачання боєприпасів, артилерії, ракет великої дальності, безпілотних літальних апаратів та американських літаків F-16. Метте Фредеріксен зазначила, що найближчим часом європейські держави зобов’язані надати Україні те, що вона потребує, а в довгостроковій перспективі мають вітати вступ України до Європейського Союзу та Північноатлантичного Альянсу.

17 лютого головнокомандувач Збройних Сил України Олександр Сирський оголосив, що Авдіївка – укріпрайон у Донецьку, була звільнена. Цього ж дня американський лідер Джо Байден розмовляв телефоном із Зеленським. Він заявив, що відмова Конгресу в затвердженні нового фінансування була б “абсурдною” і “неетичною”. Президент США сказав, що впевнений у подальшій підтримці українських формувань.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Скарбик Павло
Скарбик Павло
Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: