Xiaomi працює з ARM над створенням власного чіпа

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Процесор – це серце будь-якого смартфона, і наразі великі компанії, такі як Qualcomm та MediaTek, в основному керують цим ринком. Але Xiaomi, можливо, хоче дещо змінити ситуацію. Очевидно, вони працюють з ARM над створенням власних процесорів.

Генеральний директор MediaTek Рік Цай (Rick Tsai) прямо підтвердив, що ARM співпрацює з Xiaomi над розробкою чіпів. Хоча джерелом цієї заяви є звіт Counterpoint Research, оригінал звіту було важко знайти.

Спочатку новина з’явилася через популярний ресурс Digital Chat Station на Weibo. Згідно зі звітом, ARM раніше співпрацювала з Oppo, але проєкт зіткнувся з проблемами і в кінцевому підсумку був закритий.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Щоб дати більше інформації про це, у 2022 році з’явилися повідомлення про те, що Oppo планує виробляти власні чіпи для смартфонів разом з ARM.

В основному, Oppo, швидше за все, використовувала б процесори Cortex CPU ARM та графічні процесори Mali у своїх процесорах. Однак у 2023 році Oppo припинила розробку своїх чіпів через спад на світовому ринку смартфонів.

Тепер, коли Oppo зійшла з дистанції, схоже, що ARM знайшла нового партнера в особі Xiaomi для власного чипсета для смартфонів.

Буде цікаво подивитися, кого Xiaomi вибере для розробки та виробництва чіпів. Наприклад, Apple покладається на TSMC для виробництва чіпів Bionic серії A, в той час як Google наразі покладається на Samsung для Tensor SoC.

Тож Xiaomi також доведеться обирати партнера для цієї справи. ARM в основному забезпечить базу для процесорів, розробка чіпа з нуля передбачає інший набір викликів.

Парв Шарма, старший аналітик Counterpoint Research, також підкреслив складність розробки чіпів і тенденцію до того, що компанії віддають цю задачу на аутсорсинг. MediaTek, зокрема, виграє від цієї зміни, оскільки вони активно співпрацюють з виробниками смартфонів для вдосконалення чіпів для своїх пристроїв.

Чи зможе Xiaomi успішно розробляти свої чіпи з нуля, покаже час.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.