Тім Кук підтвердив, що Apple працює над власним штучним інтелектом

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У нових смартфонах серії Galaxy 24 компанія Samsung зосередилася на функціях штучного інтелекту, через що iPhone стали трохи поступатися їм. Однак у Apple є план як це змінити.

Як стало відомо зі статті, опублікованої на тайванському сайті Economic Daily News, компанія з Купертіно посилено працює над розробкою функцій, пов’язаних зі штучним інтелектом. Наступне покоління процесорів Apple Silicon буде оснащене значно просунутим нейронним движком, який використовується для підтримки алгоритмів ШІ та машинного навчання.

Чипи серії A18, які, ймовірно, ми побачимо в наступних моделях iPhone і iPad, а також чипи M4, кремнієві процесори Apple для наступного покоління комп’ютерів Mac, як очікується, будуть оснащені Neural Engines з набагато більшою кількістю ядер.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Більш просунутий нейронний рушій має підвищити як продуктивність ШІ, так і машинного навчання.

Уже деякий час в інтернеті з’являються повідомлення про те, що в iOS 18 будуть реалізовані нові функції з використанням генеративного ШІ. Той факт, що Apple працює над генеративним ШІ, підтвердив Тім Кук під час останньої телеконференції для акціонерів, а подробиці ми дізнаємося, найімовірніше, пізніше цього року.

Перший Neural Engine, який використовувався в iPhone 8, 8 Plus і X, мав лише 2 ядра. В останніх моделях смартфонів Apple використовується 16-ядерний Neural Engine. Його продуктивність поліпшувалася рік від року, навіть коли кількість ядер не змінювалася. Компанія стверджує, що чіп A17 Pro (використовується в iPhone 15 Pro і 15 Pro Max) має нейронний движок удвічі швидший, ніж той, який використовувався в попередньому поколінні цих смартфонів.

Варто також зазначити, що iPhone з чіпами A18 з’являться вже цієї осені, а перші комп’ютери Mac з чіпом M4, найімовірніше, дебютують наприкінці цього або на початку наступного року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.