Новини України та Світу

OpenAI анонсує Sora – модель штучного інтелекту, що генерує вражаючі відео з тексту

Share
Час читання: < 1 хв.

OpenAI анонсувала свою новітню дифузійну модель Sora, яка використовує можливості тексту для створення відео. Новітня модель ШІ від розробника ChatGPT здатна генерувати відео з різною роздільною здатністю та співвідношенням сторін, а також може редагувати існуючі відео, дозволяючи швидко змінювати декорації, освітлення та стиль зйомки за допомогою текстової підказки. Sora також може генерувати відео на основі нерухомого зображення або навіть розширювати існуючі відео, заповнюючи пропущені кадри.

OpenAI повідомляє, що наразі Sora може генерувати до хвилини відео у форматі Full HD, і приклади, які ми бачили, виглядають багатообіцяючими. Ви можете переглянути цільову сторінку Sora за цим посиланням, щоб побачити більше згенерованих зразків відео.

Sora може генерувати складні сцени з кількома персонажами, специфічними типами руху та точними деталями об’єкта і фону. Модель розуміє не лише те, що користувач вказав у запиті, але й те, як ці речі існують у фізичному світі.

Вона працює за допомогою архітектури-трансформера, схожої на ChatGPT, де відео та зображення представлені у вигляді менших одиниць даних, які називаються патчами (patches). Відео, створені Sora, починаються зі статичного шуму, який модель поступово видаляє, щоб сформувати кінцевий продукт.

OpenAI повідомила, що використовує існуючі протоколи безпеки, які використовуються в DALL-E 3. Наразі Sora тестується експертами “червоної команди”, які проведуть тести та оцінять модель на предмет потенційних ризиків перед її офіційним запуском.

OpenAI також проведе переговори з політиками, митцями та освітянами, щоб побачити потенційні проблеми та варіанти використання Sora. Офіційної дати запуску поки що не повідомляється.

Kairov Vitaliy

Радо захоплюється мобільними технологіями відтоді, як на ринку з'явилися перші MP3-плеєри, а ще більше - з перших днів появи MP4-плеєрів. Сьогодні він полюбляє возитися з Android-планшетами та iPad'ами.

Опублікував
Kairov Vitaliy
Tags: OpenAISora
  • Останні записи

    iPhone SE 4 завершить перехід Apple на OLED-дисплеї у всій лінійці iPhone

    Згідно з інформацією від Nikkei Asia, компанія Apple готується представити четверте покоління свого бюджетного смартфона iPhone SE…

    03.09.2024

    Apple Watch X отримають найдивнішу зміну в дизайні

    Інсайдер Majin Bu поділився новою фотографією у соцмережі X, на якій зображені захисні кейси для…

    03.09.2024

    PlayStation 5 Pro показали на відео з якісним концепт-рендером

    Ентузіаст створив візуалізацію ескізу, що з’явився в мережі минулого тижня, і результат виглядає вражаюче. Нещодавно…

    03.09.2024

    Apple запатентувала чохол з Touch ID

    Apple подала патентну заявку на новий і незвичайний аксесуар — чохол для iPhone, який зможе…

    03.09.2024

    Apple випустить iPad із Magic Keyboard для заміни ПК

    Apple готується до випуску нового аксесуара — Magic Keyboard для своїх бюджетних моделей iPad, що…

    03.09.2024

    iPhone 16 Pro та Pro Max будуть заряджатися в декілька разів швидше

    Здається, нові iPhone 16 Pro та iPhone 16 Pro Max не тільки забезпечать покращену автономність,…

    03.09.2024