OpenAI анонсує Sora – модель штучного інтелекту, що генерує вражаючі відео з тексту

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

OpenAI анонсувала свою новітню дифузійну модель Sora, яка використовує можливості тексту для створення відео. Новітня модель ШІ від розробника ChatGPT здатна генерувати відео з різною роздільною здатністю та співвідношенням сторін, а також може редагувати існуючі відео, дозволяючи швидко змінювати декорації, освітлення та стиль зйомки за допомогою текстової підказки. Sora також може генерувати відео на основі нерухомого зображення або навіть розширювати існуючі відео, заповнюючи пропущені кадри.

Реклама

OpenAI повідомляє, що наразі Sora може генерувати до хвилини відео у форматі Full HD, і приклади, які ми бачили, виглядають багатообіцяючими. Ви можете переглянути цільову сторінку Sora за цим посиланням, щоб побачити більше згенерованих зразків відео.

Sora може генерувати складні сцени з кількома персонажами, специфічними типами руху та точними деталями об’єкта і фону. Модель розуміє не лише те, що користувач вказав у запиті, але й те, як ці речі існують у фізичному світі.

Вона працює за допомогою архітектури-трансформера, схожої на ChatGPT, де відео та зображення представлені у вигляді менших одиниць даних, які називаються патчами (patches). Відео, створені Sora, починаються зі статичного шуму, який модель поступово видаляє, щоб сформувати кінцевий продукт.

OpenAI повідомила, що використовує існуючі протоколи безпеки, які використовуються в DALL-E 3. Наразі Sora тестується експертами “червоної команди”, які проведуть тести та оцінять модель на предмет потенційних ризиків перед її офіційним запуском.

OpenAI також проведе переговори з політиками, митцями та освітянами, щоб побачити потенційні проблеми та варіанти використання Sora. Офіційної дати запуску поки що не повідомляється.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

ДжерелоOpenAI

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Kairov Vitaliy
Kairov Vitaliy
Радо захоплюється мобільними технологіями відтоді, як на ринку з'явилися перші MP3-плеєри, а ще більше - з перших днів появи MP4-плеєрів. Сьогодні він полюбляє возитися з Android-планшетами та iPad'ами.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: