Intel розробляє новий адаптивний фільтр підвищення різкості для графіки Xe2-LPG

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Intel представить новаторський адаптивний фільтр поліпшення різкості у своїх майбутніх мобільних чипах Lunar Lake з графікою Xe2-LPG. Цей фільтр знайде застосування як в іграх, так і в інших сферах, включно з переглядом фотографій, зображень і потоковим відео.

Планується, що нові мобільні чипи Lunar Lake будуть випущені наприкінці 2024 року в якості наступника Meteor Lake. Завдяки значній потужності обробки, інтегрована графіка Xe2 зможе підтримувати додаткові техніки поліпшення якості зображень, включно з адаптивним фільтром поліпшення різкості. Цей фільтр був нещодавно анонсований інженером Intel з Linux Немесою Гарг в описі, доданому до серії патчів, відправлених на валідацію.

Традиційні методи поліпшення різкості часто застосовують однаковий рівень посилення по всьому зображенню, що може призвести до перерізкості в деяких областях і втрати природних деталей. Новий адаптивний фільтр поліпшення різкості, заснований на Display Engine, пропонує мінімальні витрати енергії та продуктивності. За допомогою цього фільтра апаратне забезпечення дисплея може використовувати один із масштабувальних каналів для адаптивної різкості. Користувачі зможуть налаштовувати цю функцію, вибираючи бажану силу поліпшення різкості від 0 до 255.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Phoronix повідомляє, що Немеса Гарг надіслала п’ять патчів для адаптивного фільтра поліпшення різкості, які пройдуть процес розгляду для включення у версію ядра Linux 6.9. З огляду на те, що Xe2-LPG є енергоефективною версією майбутньої архітектури Battlemage, можна очікувати, що адаптивний фільтр поліпшення різкості буде впроваджено і в майбутні настільні графічні процесори.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.