Apple замінює iTunes на Windows, але видаляти його поки не варто

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Якщо ви використовуєте iTunes для локальної синхронізації або резервного копіювання iPhone або iPad, потокового відтворення бібліотеки Apple Music або перегляду контенту Apple TV, Apple пропонує нові програми, які дозволять вам відмовитися від нього. Але, можливо, вам все ж таки захочеться мати iTunes поруч.

Реклама

Програми Apple для заміни iTunes доступні в Microsoft Store

У лютому 2024 року Apple випустила тріо програм для Windows, які мають замінити iTunes. До них відносяться Apple Music, Apple TV та Apple Devices. Цей крок схожий на те, як Apple видалила iTunes із macOS у 2019 році.

Якщо ви не впевнені, ось коротка інформація про ці програми Apple і про те, для чого вони потрібні:

  • Apple Music: Якщо ви використовували iTunes для прослуховування пісень на Apple Music, вам знадобиться ця спеціальна програма. Крім потокового відтворення контенту Apple Music, ви можете отримати доступ до всієї своєї музичної бібліотеки iCloud. Ви можете імпортувати пісні з локальної бібліотеки та зберігати їх до iCloud.
  • Apple TV: Якщо ви сплатили передплату на Apple TV+ або раніше придбали або взяли напрокат фільми на Apple TV, вам знадобиться ця програма на комп’ютері з Windows. Крім того, ви можете імпортувати власні медіафайли до програми Apple TV.
  • Пристрої Apple: Якщо для синхронізації, оновлення або резервного копіювання даних на iPhone ви покладалися виключно на iTunes, настав час перейти на Apple Devices. Крім того, якщо ви знайомі зі створенням користувальницьких рінгтонів для iPhone за допомогою iTunes, то додаток “Пристрої Apple” має стати для вас найзручнішим.

Автономні програми Apple для Windows були доступні у вигляді попередньої версії з січня 2023 року, але тепер вони стали доступними для широкої публіки. Поряд із заміною iTunes, Apple також представила оновлену програму iCloud для користувачів Windows.

Чому не варто видаляти iTunes

Випуск цих автономних програм Apple для Windows-пристроїв не означає, що iTunes повністю марний. Він, як і раніше, потрібен вам, якщо ви хочете отримати доступ до аудіокниг на комп’ютері або слухати безкоштовні подкасти. Apple ще не випустила окремий Додаток Apple Podcasts, знайомий нам по macOS.

Коли я відкрив iTunes на ПК з Windows, програма запропонувала мені перейти на автономні програми Apple, і все було видалено, крім подкастів та аудіокниг. Однак це не стосується користувачів Windows, які завантажили iTunes із Microsoft Store, а не зі сторінки завантаження Apple. Сторінка завантаження iTunes від Apple.

Поки що варто двічі подумати, перш ніж видаляти iTunes із комп’ютера під керуванням Windows. Якщо ви ніколи не використовували iTunes для прослуховування подкастів або аудіокниг, ви можете нарешті попрощатися з ним і перейти на автономні програми Apple. Як передплатник Apple Music, я радий, що тепер можу користуватися елегантною настільною програмою, що не поступається пропозиціям Spotify.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ