Ілон Маск хоче відправити на Марс мільйон людей

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ілон Маск має великі плани щодо створення колонії на Марсі. Мільярдер і генеральний директор SpaceX хоче доставити на Червону планету мільйон людей. Нещодавно він повідомляв це на своїй платформі X.

Можливо, так виглядатиме колонія на Марсі. Зображення з відкритих джерел Колонія на Марсі може існувати тільки в тому випадку, якщо люди зможуть там вижити без регулярного постачання з Землі. Мета Маска – створити альтернативу Землі, коли вона стане непридатною для життя. В даний час він працює над планом перетворити людство на «багатопланетну цивілізацію».

Маск продовжує заявляти про такі амбітні плани. Однак він не озвучує жодних додаткових подробиць проекту — як може виглядати колонія, і чому цільовою цифрою є мільйон людей.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

На початку лютого мільярдер написав у пості на платформі X: «Одного разу поїздка на Марс буде схожа на внутрішній рейс літаком».

З цією метою SpaceX будує величезний корабель Starship. Ракета для польоту на Марс двічі запускалася для випробувального польоту, але спроби не мали успіху. Особливо примітним був перший невдалий старт ракети.

20 квітня 2023 року найбільша ракета, яка коли-небудь побудована у світі, Starship компанії SpaceX ненадовго злетіла при першій спробі запуску, а потім вибухнула. Коли пуск не вдався, ракета пошкодила стартовий майданчик.

Потім у повітря з великою силою розлетілися уламки та каміння, які, серед іншого, пошкодили мікроавтобус. Крім того, як повідомляється, вікна будівель у прилеглому місті Порт-Ізабель були вибиті, а земля тряслася. Кажуть, що величезна хмара попелу та пилу, що утворилася після вибуху, осіла над прилеглими заповідниками. Ступінь, у якій постраждали дикі тварини, досі не з’ясовано.

Головне авіаційне управління (FAA) розпорядилося здійснити розслідування інцидентів під час невдалої спроби запуску. FAA визнало, що повідомлень про травми чи пошкодження громадського майна не надходило. Власник пошкодженого мікроавтобуса міг навмисне припаркувати автомобіль у небезпечній зоні, щоб сфотографувати запуск ракети крупним планом.

Наступна спроба запуску також провалилася. Дати третьої спроби польоту поки що немає, але старт не забариться. Ракета може знову злетіти у лютому. За допомогою Starship Маск хоче забезпечити регулярні польоти на Марс та Місяць.

Космічний корабель Starship має висоту 120 метрів і є найбільшою і найпотужнішою системою для польотів у космос з будь-коли створених. Перш ніж Starship зможе доставити людей на Місяць і Марс, як і планувалося в майбутньому, космічному кораблю ще доведеться «здійснити сотні польотів».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.