Михайло Федоров розповів, як приватні компанії створюють дрони для досягання москви

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Україна збільшує виробництво безпілотників, які можуть долітати вглиб території росії. Очільник Мінцифри Михайло Федоров розповів, що приватні компанії переважають у цій сфері.

Реклама

За словами Федорова, лише одна з 10 українських компаній, що виробляють безпілотники, є державною. У 2023 році виробництво дронів зросло більш ніж у 120 разів, що свідчить про стрімкий розвиток цієї галузі.

Зараз українські компанії активно працюють над створенням дальньомагістральних безпілотників, здатних літати на відстань від 300 до 1000 кілометрів. Це дозволить завдавати удари у глибину території сусідньої країни.

Федоров також зазначив, що Україна досягла певного рівня паритету з росією у виробництві таких безпілотників. З моменту початку програми надання грантів на військову підготовку у приватних школах, більш як 20 000 операторів дронів були підготовлені.

Попри активний розвиток галузі, є проблеми з локалізацією виробництва компонентів для безпілотників. Українські компанії активно шукають шляхи, як зробити виробництво більш незалежним від імпорту.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

ДжерелоReuters

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Kairov Vitaliy
Kairov Vitaliy
Радо захоплюється мобільними технологіями відтоді, як на ринку з'явилися перші MP3-плеєри, а ще більше - з перших днів появи MP4-плеєрів. Сьогодні він полюбляє возитися з Android-планшетами та iPad'ами.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: