Українські хакери поклали російський софт для керування дронами

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Кіберексперти з Головного управління розвідки України спільно з IT ARMY зруйнували програмне забезпечення, яке використовували російські військові для керування безпілотниками. Це рішення має велике значення для безпеки України, оскільки дозволяло ворожим операторам маніпулювати дронами безпосередньо з комп’ютерів.

Українські хакери атакували сервери, які контролювали систему керування дронами, і зробили її недоступною для російських користувачів. Тепер керування дронами можливе лише з пультів, а доступ до центральних серверів заблоковано.

Цей крок призвів до затримок у використанні безпілотників на фронті, оскільки російські військові втратили здатність контролювати їх віддалено. IT ARMY підкреслює, що це спричинить значні перешкоди ворогу і може вплинути на ефективність його бойових операцій.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Слід зазначити, що українські хакери продовжують слідкувати за діями противника і готові до подальших кібератак, щоб захистити країну від ворожих загроз.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

ДЖЕРЕЛОГУР

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Радо захоплюється мобільними технологіями відтоді, як на ринку з'явилися перші MP3-плеєри, а ще більше - з перших днів появи MP4-плеєрів. Сьогодні він полюбляє возитися з Android-планшетами та iPad'ами.