Новини України та Світу

Статки Марка Цукерберга виросли на $28 млрд після зростання акцій Meta

Share

За даними Bloomberg Billionaires Index , Цукерберг посідає четверте місце в списку найбагатших людей світу зі статками 170 мільярдів доларів. Багатству Цукерберга сприяла ціна акцій Meta, яка злетіла до рекордного максимуму $474,99 за акцію (зростання на 20%) станом на закриття п’ятниці.

За даними Bloomberg , цей прибуток додав 197 мільярдів доларів до ринкової капіталізації материнської компанії Facebook, що є найвищим за всю історію приростом ринкової вартості за одну сесію, перевищивши одноденний прибуток у 190 мільярдів доларів, отриманий Apple та Amazon у 2022 році.

Хоча Цукерберг отримує від Meta лише заявлену зарплату в 1 долар, пост 39-річної людини як найбільший акціонер компанії дає йому можливість отримати найбільшу вигоду від ралі акцій, яка була пов’язана з вражаючим квартальним звітом Meta.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

За даними Bloomberg, 39-річний Марк Цукерберг є четвертою найбагатшою людиною у світі зі статками 170 мільярдів доларів. Його добробут різко зріс після ралі акцій Meta після звіту про прибутки в п’ятницю. Прибуток компанії в четвертому кварталі у розмірі $5,33 на акцію перевищив прогнози. Очікуваний продаж компанії у розмірі до 37 мільярдів доларів у першому фінансовому кварталі 2024 року також виявився вищим, ніж очікували аналітики, оскільки Цукерберг продовжує свою так звану ініціативу «року ефективності», яка дозволила скоротити витрати і принесла мільярди прибутку гіганту соціальних мереж.

Нещодавній непередбачений дохід Цукерберга у розмірі 28,1 мільярда доларів означає, що його статки цього року зросли загалом на 42,4 мільярди доларів — більше, ніж у будь-якого з його колег-мільярдерів, що ставить його попереду засновника Microsoft Білла Гейтса і колишнього генерального директора технологічного гіганта Стіва Баллмера, який тепер п’ятий – і шосте місце у списку найбагатших людей світу відповідно, згідно з розрахунками Bloomberg.

Ілон Маск залишається найбагатшою людиною у світі, хоча розрив між генеральним директором Tesla та SpaceX та Джеффом Безосом з Amazon, який наразі посідає друге місце, скоротився з початку цього року.

За даними Bloomberg, Маск, який рекламує статки в 205 мільярдів доларів, цього року втратив 24,4 мільярда доларів. Його добробут постраждав, оскільки акції Tesla впали на майже 26% з початку року.

Ціна акцій Meta злетіла до рекордного максимуму $474,99 за акцію (зростання на 20%) станом на закриття торгів у п’ятницю. Цей прибуток збільшив її ринкову капіталізацію на 197 мільярдів доларів — це найвищий приріст ринкової вартості за одну сесію.

За таких темпів 52-річний бізнесмен ризикує поступитися своїм першим місцем Безосу, чий стан становить 197 мільярдів доларів, особливо після того, як суддя ухвалив, що пакет зарплат Маска в Tesla у 56 мільярдів доларів був несправедливим по відношенню до акціонерів.

Компенсація Маска залишається у підвішеному стані, оскільки його адвокати все ще можуть оскаржити рішення у Верховному суді штату Делавер.

Цукерберг також може продовжити свій шлях до рейтингу мільярдерів після отримання астрономічних виплат у розмірі 700 мільйонів доларів щорічно завдяки новим квартальним грошовим дивідендам Meta у розмірі 50 центів на звичайну акцію, починаючи з березня цього року, про які компанія повідомила у своєму останньому звіті про прибутках та збитках.

Оскільки Цукербергу належить приблизно 13% акцій Meta (близько 350 мільйонів акцій), за даними Bloomberg, він має отримувати 175 мільйонів доларів за фінансовий квартал.

52-річний Ілон Маск залишається найбагатшою людиною у світі зі статком у 205 мільярдів доларів. Однак його рекордний пакет заробітної плати нещодавно опинився у підвішеному стані після того, як суддя ухвалив, що він був несправедливим стосовно акціонерів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: Meta
  • Останні записи

    Названо найкращі смартфони за часом роботи від акумулятора на 2024 рік

    Ведучий YouTube-каналу Quke.ru перерахував найкращі за автономністю смартфони на сьогодні. Blackview 9300 Pro . Він оснащений…

    13.05.2024

    Новий чіп Apple M4 показує дуже високу продуктивність

    Apple робить щось шалене зі своїм новим чіпом M4. Хоча ми звикли бачити, як нові…

    13.05.2024

    1600-річний камінь із загадковим написом знайшли в англійському саду

    Чоловік в Англії, що пропалює свій сад, зробив унікальне відкриття. Він знайшов старий камінь із…

    13.05.2024

    Опубліковано зображення першого ноутбука на Snapdragon X Plus

    У мережі з'явилися якісні зображення ноутбука Lenovo IdeaPad Slim 5, побудованого на базі процесора Qualcomm…

    13.05.2024

    Що відомо про iPhone 16 Pro: характеристики, ціна, дата виходу

    Численні інсайди вказують на те, що в цьому поколінні найочікуваніший флагман отримає новий дизайн, збільшений…

    13.05.2024

    Нові iPad Pro отримають лише одну камеру: чому Apple відмовилася від ширококутної камери

    Нещодавнє оновлення iPad Pro стало одним із найбільш значущих за останні роки: яблучні планшети отримали передові процесори…

    13.05.2024