Статки Марка Цукерберга виросли на $28 млрд після зростання акцій Meta

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

За даними Bloomberg Billionaires Index , Цукерберг посідає четверте місце в списку найбагатших людей світу зі статками 170 мільярдів доларів. Багатству Цукерберга сприяла ціна акцій Meta, яка злетіла до рекордного максимуму $474,99 за акцію (зростання на 20%) станом на закриття п’ятниці.

За даними Bloomberg , цей прибуток додав 197 мільярдів доларів до ринкової капіталізації материнської компанії Facebook, що є найвищим за всю історію приростом ринкової вартості за одну сесію, перевищивши одноденний прибуток у 190 мільярдів доларів, отриманий Apple та Amazon у 2022 році.

Хоча Цукерберг отримує від Meta лише заявлену зарплату в 1 долар, пост 39-річної людини як найбільший акціонер компанії дає йому можливість отримати найбільшу вигоду від ралі акцій, яка була пов’язана з вражаючим квартальним звітом Meta.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

За даними Bloomberg, 39-річний Марк Цукерберг є четвертою найбагатшою людиною у світі зі статками 170 мільярдів доларів. Його добробут різко зріс після ралі акцій Meta після звіту про прибутки в п’ятницю. Прибуток компанії в четвертому кварталі у розмірі $5,33 на акцію перевищив прогнози. Очікуваний продаж компанії у розмірі до 37 мільярдів доларів у першому фінансовому кварталі 2024 року також виявився вищим, ніж очікували аналітики, оскільки Цукерберг продовжує свою так звану ініціативу «року ефективності», яка дозволила скоротити витрати і принесла мільярди прибутку гіганту соціальних мереж.

Нещодавній непередбачений дохід Цукерберга у розмірі 28,1 мільярда доларів означає, що його статки цього року зросли загалом на 42,4 мільярди доларів — більше, ніж у будь-якого з його колег-мільярдерів, що ставить його попереду засновника Microsoft Білла Гейтса і колишнього генерального директора технологічного гіганта Стіва Баллмера, який тепер п’ятий – і шосте місце у списку найбагатших людей світу відповідно, згідно з розрахунками Bloomberg.

Ілон Маск залишається найбагатшою людиною у світі, хоча розрив між генеральним директором Tesla та SpaceX та Джеффом Безосом з Amazon, який наразі посідає друге місце, скоротився з початку цього року.

За даними Bloomberg, Маск, який рекламує статки в 205 мільярдів доларів, цього року втратив 24,4 мільярда доларів. Його добробут постраждав, оскільки акції Tesla впали на майже 26% з початку року.

Ціна акцій Meta злетіла до рекордного максимуму $474,99 за акцію (зростання на 20%) станом на закриття торгів у п’ятницю. Цей прибуток збільшив її ринкову капіталізацію на 197 мільярдів доларів — це найвищий приріст ринкової вартості за одну сесію.

За таких темпів 52-річний бізнесмен ризикує поступитися своїм першим місцем Безосу, чий стан становить 197 мільярдів доларів, особливо після того, як суддя ухвалив, що пакет зарплат Маска в Tesla у 56 мільярдів доларів був несправедливим по відношенню до акціонерів.

Компенсація Маска залишається у підвішеному стані, оскільки його адвокати все ще можуть оскаржити рішення у Верховному суді штату Делавер.

Цукерберг також може продовжити свій шлях до рейтингу мільярдерів після отримання астрономічних виплат у розмірі 700 мільйонів доларів щорічно завдяки новим квартальним грошовим дивідендам Meta у розмірі 50 центів на звичайну акцію, починаючи з березня цього року, про які компанія повідомила у своєму останньому звіті про прибутках та збитках.

Оскільки Цукербергу належить приблизно 13% акцій Meta (близько 350 мільйонів акцій), за даними Bloomberg, він має отримувати 175 мільйонів доларів за фінансовий квартал.

За даними Bloomberg Billionaires Index, Цукерберг посідає четверте місце в списку найбагатших людей світу зі статками 170 мільярдів доларів.

52-річний Ілон Маск залишається найбагатшою людиною у світі зі статком у 205 мільярдів доларів. Однак його рекордний пакет заробітної плати нещодавно опинився у підвішеному стані після того, як суддя ухвалив, що він був несправедливим стосовно акціонерів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.