Нова пошукова система на основі ШІ може замінити Google

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Річна пошукова система , засновники якої раніше працювали над дослідженнями штучного інтелекту в OpenAI та Meta, швидко стала одним із найбільш популярних продуктів у світі технологій. Технологічні інсайдери в захваті від цього в соціальних мережах, а такі інвестори, як Джефф Безос, який також був першим інвестором у Google, висипали в нього гроші.

Нещодавно компанія оголосила , що залучила 74 мільйони доларів у раунді фінансування під керівництвом Institutional Venture Partners, який оцінив компанію в 520 мільйонів доларів.

Протягом багатьох років багато стартапів намагалися та не змогли кинути виклик Google. (Один з потенційних конкурентів, Neeva, припинив роботу минулого року після того, як не зміг набрати популярності.) Але Google сьогодні виглядає менш непереможним. Багато користувачів скаржилися, що їхні результати пошуку Google забиті спамом, веб-сайтами низької якості, і деякі люди замість цього почали шукати відповіді в таких місцях, як Reddit і TikTok.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
Заінтригований ажіотажем, нещодавно я провів кілька тижнів, використовуючи Perplexity як мою пошукову систему за замовчуванням як на комп’ютері, так і на мобільному пристрої. Я протестував як безкоштовну версію, так і платний продукт Perplexity Pro, який коштує 20 доларів на місяць і надає користувачам доступ до більш потужних моделей штучного інтелекту та певних функцій, таких як можливість завантажувати власні файли.

Після сотень пошукових запитів я можу повідомити, що незважаючи на те, що Perplexity не ідеальний, він дуже хороший. І хоча я не готовий повністю розлучитися з Google, тепер я більш переконаний, що пошукові системи на основі штучного інтелекту, такі як Perplexity, можуть послабити контроль Google на ринку пошуку або принаймні змусити його наздоганяти.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.