Новини України та Світу

Розробники обурені новими правилами App Store для Європейського Союзу

Share
Час читання: 2 хв.

Згідно з новими правилами, опублікованими компанією Apple, для деяких розробників додатків може бути скорочено або повністю виключено комісію в розмірі 30% в App Store. Якщо виробник застосунків вирішить поширювати їх через сторонню торговельну платформу, то він зможе уникнути такого податку з боку Apple, якщо в нього буде встановлено менше мільйона пристроїв.

Припустимо, у невеликого розробника є 900 000 завантажень застосунку в країнах ЄС і річний дохід у розмірі 5 мільйонів доларів. В даному випадку, при використанні альтернативного App Store і методу оплати, розробник нічого не повинен буде платити Apple. Ба більше, компанія також могла б скористатися альтернативним магазином разом з App Store, отримуючи знижену комісію в розмірі 10-17%, замість звичайних 30%, якби вони хотіли розширити свої можливості в поширенні продукту.

То чому ж розробники, на кшталт Epic Games і Spotify, негативно відгукуються про нові правила, називаючи їх “сміттєвими зборами” і “здирництвом”?

Нова структура DMA App Store передбачає, що розробники, у яких встановлено понад мільйон застосунків, повинні платити 0,50 євро (0,54 долара США) за базову технологію (CTF) за кожне завантаження, що перевищує один мільйон. Це також стосується оновлень додатків. Таким чином, якщо у користувача є старий, невикористаний застосунок, який автоматично оновлюється, розробник все одно перебуває в ембарго через цю технологію CTF. За бажання, розробники можуть погодитися з існуючими правилами App Store.

Однак більша частина розробників обурюється, стверджуючи, що такі правила є антиконкурентними і навіть незаконними. Генеральний директор Epic, Тім Суїні, назвав технологію CTF “сміттєвими зборами”.

“План Apple щодо скасування нового європейського закону про цифрові ринки є ще одним прикладом того, як компанія навмисно ігнорує вимоги. Apple змушує розробників обирати між ексклюзивністю App Store та умовами, що, згідно з DMA, є незаконним, або прийняти нову, також незаконну, антиконкурентну угоду”, – заявив Тім Суїні.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: Apple
  • Останні записи

    5 продуктів Apple, які ймовірно знімуть з виробництва вже наступного місяця

    Згідно з джерелом, йдеться про майбутню невелику презентацію, на якій Apple покаже всьому світу нові…

    29.09.2024

    Samsung представила нові флагманські планшети Galaxy Tab S10+

    Samsung анонсувала дві моделі флагманських планшетів: Galaxy Tab S10+ з дисплеєм 12,4 дюйми та Galaxy…

    29.09.2024

    Google Messages отримає функцію захисту від шахрайства

    З'явилася інформація про те, що Google впроваджує нове доповнення до свого додатку для обміну повідомленнями…

    29.09.2024

    На Львівській митниці виявили незадекларовані iPhone 16 Pro і планшети вартістю близько 3 млн грн

    На пункті пропуску "Краківець-Корчова" митники виявили незадекларовані товари на суму близько 3 мільйонів гривень, серед…

    29.09.2024

    OnePlus 13 отримає підтримку зарядки на 100 Вт

    Згідно з нещодавніми витоками, OnePlus 13 матиме дротову зарядку SuperVOOC потужністю 100 Вт, що виділить…

    29.09.2024

    В жовтні гравців Warframe очікують два масштабних оновлення

    У жовтні для популярної екшен-RPG Warframe заплановано два великі оновлення. Компанія Digital Extremes представила на…

    29.09.2024