Розробники обурені новими правилами App Store для Європейського Союзу

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Згідно з новими правилами, опублікованими компанією Apple, для деяких розробників додатків може бути скорочено або повністю виключено комісію в розмірі 30% в App Store. Якщо виробник застосунків вирішить поширювати їх через сторонню торговельну платформу, то він зможе уникнути такого податку з боку Apple, якщо в нього буде встановлено менше мільйона пристроїв.

Реклама

Припустимо, у невеликого розробника є 900 000 завантажень застосунку в країнах ЄС і річний дохід у розмірі 5 мільйонів доларів. В даному випадку, при використанні альтернативного App Store і методу оплати, розробник нічого не повинен буде платити Apple. Ба більше, компанія також могла б скористатися альтернативним магазином разом з App Store, отримуючи знижену комісію в розмірі 10-17%, замість звичайних 30%, якби вони хотіли розширити свої можливості в поширенні продукту.

То чому ж розробники, на кшталт Epic Games і Spotify, негативно відгукуються про нові правила, називаючи їх “сміттєвими зборами” і “здирництвом”?

Нова структура DMA App Store передбачає, що розробники, у яких встановлено понад мільйон застосунків, повинні платити 0,50 євро (0,54 долара США) за базову технологію (CTF) за кожне завантаження, що перевищує один мільйон. Це також стосується оновлень додатків. Таким чином, якщо у користувача є старий, невикористаний застосунок, який автоматично оновлюється, розробник все одно перебуває в ембарго через цю технологію CTF. За бажання, розробники можуть погодитися з існуючими правилами App Store.

Однак більша частина розробників обурюється, стверджуючи, що такі правила є антиконкурентними і навіть незаконними. Генеральний директор Epic, Тім Суїні, назвав технологію CTF “сміттєвими зборами”.

“План Apple щодо скасування нового європейського закону про цифрові ринки є ще одним прикладом того, як компанія навмисно ігнорує вимоги. Apple змушує розробників обирати між ексклюзивністю App Store та умовами, що, згідно з DMA, є незаконним, або прийняти нову, також незаконну, антиконкурентну угоду”, – заявив Тім Суїні.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ