Fortnite повертається на iPhone: підтверджено запуск Epic Games Store для iOS вже цього року

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Apple оголосила про значні зміни у розповсюдженні додатків у своєму магазині iOS App Store в ЄС, відкривши свою мобільну операційну систему для альтернативних магазинів додатків. Хоча наразі зміни обмежуються лише 27 країнами-членами ЄС, Epic Games вже очікує на повернення своєї хітової гри Fortnite.

Epic Games оголосила, що пізніше цього року запустить власний магазин Epic Games Store для iOS, в якому буде представлена популярна королівська битва. Epic ще не повідомила офіційну дату запуску свого магазину ігор для iOS.

Це велика новина, враховуючи історію між Apple та Epic Games і те, як Apple видалила Fortnite з App Store у 2020 році за порушення політики App Store, що дозволило користувачам обходити платіжну систему Apple. Однією з потенційних перешкод для нового магазину Epic Games Store на iOS є той факт, що Apple контролюватиме сторонні магазини додатків і повинна буде схвалити пропозицію Epic.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Нові зміни в Законі ЄС про цифрові ринки (DMA) також дозволять додатки для потокового перегляду ігор на iOS, а це означає, що ми, швидше за все, побачимо Xbox Cloud Gaming та Nvidia GeForce Now на iOS вже цього року.