Марк Цукерберг заявив про створення ШІ, схожого на людину

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Марк Цукерберг, генеральний директор Meta, заявив, що його компанія розглядає можливість розробки штучного інтелекту з відкритим вихідним кодом (AGI). Такий підхід дозволив би розробникам і широкому загалу працювати над такою технологією, дозволяючи кожному налаштовувати і адаптувати такі системи під власні завдання.

Заява Цукерберга застала громадськість зненацька. Адже мова йде про створення ШІ, максимально схожого на людину, що Цукерберг визнав у нещодавньому інтерв’ю. А відкритий код дозволяє системам AGI бути максимально автономними в принципі. Крім того, такі системи можна об’єднувати, щоб розширити їхні можливості.

Саме це і викликає занепокоєння експертного співтовариства. Такий ШІ може просто вийти з-під контролю людини. Але за словами Цукерберга, це і є його мета, саме тому йому сказали, що глава Meta був необачним і не оцінив ризики.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

“Ця технологія настільки важлива, а її можливості настільки великі, що ми повинні зробити вихідний код публічним і максимально доступним”, – заявив глава американської компанії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.