Intel заробив більше за всіх: у 2023 році компанія вийшла в лідери

Intel лідирує на ринку процесорів за доходами, незважаючи на спад у галузі

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Унаслідок змін у галузі виробництва процесорів компанія Intel посіла лідируючу позицію за обсягом виручки у 2023 році. Згідно зі статистикою дослідження Gartner, дохід Intel досяг приблизно 48,7 мільярда доларів, забезпечивши їй частку ринку в 9 %. Це досягнення дало змогу Intel випередити свого конкурента, компанію Samsung, яка повідомила про доходи в розмірі 39,9 мільярда доларів і частку ринку в 7,5 %.

Незважаючи на не найпередовіші виробничі можливості (фабрики Intel наразі обмежені випуском 10-нанометрових рішень, на відміну від 3-нанометрової технології Samsung), Intel вдалося перевершити своїх конкурентів за доходами. Це свідчить про те, що у фінансовому успіху Intel значну роль зіграли не тільки технології виробництва, а й інші чинники, такі як портфель продуктів і ринкова стратегія.

Однак галузь виробництва процесорів загалом переживає спад. Дані Gartner свідчать про помітне зниження доходів найбільших компаній за останні три роки. Виручка Samsung впала на 10,4 % у 2022 році та ще більше, на 37,5 %, у 2023 році. Intel також зіткнулася з падінням доходів, хоча й менш значним: на 19,5 % 2022 року і на 16,7 % 2023-го.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Qualcomm, що посіла третє місце в аналізі Gartner, також зіткнулася з падінням доходів. У 2023 році вона заробить 29 мільярдів доларів порівняно з 34,8 мільярда доларів у попередньому році, що означає зниження на 16,6 %. У 2022 році фінансові показники Qualcomm були кращими: зростання виручки становило 28,3 % порівняно з попереднім роком.

Основним конкурентом Intel у цьому сегменті є компанія AMD, у якої, як і в інших виробників, останнім часом не спостерігається зростання доходів. Загальне зниження доходів виробників процесорів свідчить про більш серйозні проблеми в технологічному секторі, можливо, пов’язані з глобальними економічними тенденціями і насиченням ринку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.