Apple допустить сторонніх розробників до своєї технології безконтактної оплати

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Стало відомо, що 19 січня європейський регулятор підтвердив пропозицію, що надійшли від Apple у зв’язку з антимонопольним розслідуванням Єврокомісії щодо корпорації. В рамках розгляду Apple запропонувала відкрити на території ЄС свою технологію NFC для сторонніх розробників.

Технологія безконтактної оплати, реалізована в iPhone і Apple Watch, яка раніше була закрита від сторонніх гравців ринку і була ексклюзивом для власного ПЗ компанії – Apple Pay і Wallet – тепер може стати загальнодоступною в ЄС.

Незважаючи на те, що Apple і раніше дозволяла стороннім розробникам додатків отримувати доступ до функцій NFC iPhone для зчитування електронних міток, Вендор обмежує здійснення платежів через NFC своїм власним програмним забезпеченням. Тепер і сторонні розробники можуть одержати такий функціонал.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Наразі Єврокомісія збирає відгуки від учасників ринку, щоб дійти конкретних рішень. Як зазначається, за півтора року після ініціювання антимонопольного розслідування в Євросоюзі Apple сформувала ці пропозиції. Правила діятимуть 10 років, а вендор щорічно звітуватиме про їхнє виконання перед європейським регулятором.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.