Новини України та Світу

Гарнітура Vision Pro від Apple офіційно надійде в продаж 2 лютого

Share

Гарнітура Vision Pro буде доступна для замовлення в США з 2 лютого, оголосила компанія Apple, а попередні замовлення почнуться о 5 годині ранку 19 січня. Це означає, що до виходу гаряче очікуваної новинки від компанії з Купертіно залишилося менше місяця.

У пресрелізі на своєму сайті Apple повідомила, що пристрій буде доступний як у магазинах, так і на сайті 2 лютого. Наразі це стосується тільки американських магазинів і американських онлайн-покупців. Про те, коли гарнітура буде випущена для користувачів в інших країнах світу, нічого не говориться, хоча Марк Гурман з Bloomberg заявив, що, на його думку, чекати цього залишилося недовго.

Гарнітура Vision Pro – це перший великий новий продукт Apple за останні роки. Він об’єднує доповнену і віртуальну реальність в одному пристрої, даючи змогу користувачам дивитися фільми, грати в ігри, здійснювати відеодзвінки і багато іншого. Безсумнівно, пристрій оснащений неймовірно висококласними технологіями, але про це говорять не більше, ніж про його високу ціну в $3 499.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

До речі, у прес-релізі Apple повідомляється, що Vision Pro за 3 499 доларів США оснащений 256 ГБ пам’яті. Apple зазначила, що це “стартова” ціна, припускаючи, що будуть доступні варіанти з більшим об’ємом пам’яті – і за вищою ціною. Наразі Apple тримає ці варіанти в секреті.

Дешевші об’єктиви, ніж очікувалося

Цікаво, що в прес-релізі не згадується, чи потрібно буде звертатися в Apple Store, щоб правильно встановити пристрій, або ж Apple покаже користувачам, як користуватися пристроєм, перш ніж вони підуть з ним додому. Можливо, завдяки можливості купівлі через інтернет користувачі зможуть повністю відмовитися від процесу примірки та навчання – або ж Apple пояснить усі подробиці ближче до моменту купівлі.

Однак у більш пізньому повідомленні Гурмана наголошується, що починаючи з 8 ранку 2 лютого ви зможете записатися на демонстрацію Vision Pro у місцевому магазині Apple Store, і що час демонстрації буде доступний до п’ятниці та вихідних у порядку живої черги.

Інформація про демонстрацію Vision Pro в Apple Store: “Починаючи з 8:00 ранку в п’ятницю, 2 лютого, ми запрошуємо вас записатися на демонстрацію Apple Vision Pro у вашому місцевому магазині Apple Store. Час демонстрації буде доступний з п’ятниці по вихідні в порядку живої черги”.

Марк Гурман (@markgurman) 8 січня 2024 р.

Оскільки Vision Pro продаватимуть разом з індивідуальними лінзами Zeiss для користувачів окулярів, тривалий час припускали, що перед покупкою користувачам також знадобиться їхнє встановлення. Однак Apple вперше розкрила ціни на лінзи Zeiss у своєму прес-релізі. Окуляри без рецепта коштуватимуть 99 доларів, а лінзи за рецептом – 149 доларів. Обидві лінзи кріпляться до Vision Pro на магнітах. Ціни набагато нижчі, ніж $300-$600, які Гурман передбачав кілька місяців тому.

У прес-релізі пояснюється, які аксесуари поставлятимуться разом із гарнітурою. Це два ремінці (Solo Knit Band і Dual Loop Band), Light Seal, дві подушки Light Seal Cushions, чохол для передньої частини гарнітури, полірувальна серветка, окремий акумулятор, кабель USB-C і адаптер живлення USB-C.

Тепер, коли у “просторового комп’ютера” Apple з’явилася дата виходу, нам залишилося чекати зовсім недовго, щоб дізнатися, скільки покупців готові погодитися на його ціну, щоб отримати в свої руки те, що багато хто вважає “наступною великою річчю” Apple. Хоча не очікується, що він буде продаватися у великих кількостях, його вплив може бути величезним, особливо в індустрії віртуальної реальності, що розвивається.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: Apple
  • Останні записи

    Samsung Galaxy Z Fold 6 може отримати кращу камеру, ніж Galaxy S24

    За чутками, доладний телефон Galaxy Z Fold 6 від Samsung матиме кращу систему камер, ніж…

    18.05.2024

    Sony готує нову портативну консоль PlayStation

    У світі ігор ходять чутки про те, що Microsoft і Sony можуть створити переносні версії…

    17.05.2024

    Власники нових iPad Pro скаржаться на дивні дефекти екрану

    Перші користувачі, що купили iPad Pro з чіпами M4 та новими OLED-екранами, виявили неприємну деталь…

    17.05.2024

    Apple дозволила всім програмам стежити за користувачами: що робити

    В останні кілька днів власники iPhone по всьому світу скаржаться на дивний баг в iOS,…

    17.05.2024

    iPhone 17 Ultra отримає новий дизайн та непристойно високу ціну

    Портал The Information поділився інсайдом щодо виходу абсолютно нової моделі iPhone зі значно більш тонким…

    17.05.2024

    Названо приховані функції смартфонів, про які знають не всі

    Смартфони пропонують нам сьогодні велику кількість різноманітних функцій. А про деякі можливості більшість користувачів навіть…

    17.05.2024