Гарнітура Vision Pro від Apple офіційно надійде в продаж 2 лютого

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Гарнітура Vision Pro буде доступна для замовлення в США з 2 лютого, оголосила компанія Apple, а попередні замовлення почнуться о 5 годині ранку 19 січня. Це означає, що до виходу гаряче очікуваної новинки від компанії з Купертіно залишилося менше місяця.

У пресрелізі на своєму сайті Apple повідомила, що пристрій буде доступний як у магазинах, так і на сайті 2 лютого. Наразі це стосується тільки американських магазинів і американських онлайн-покупців. Про те, коли гарнітура буде випущена для користувачів в інших країнах світу, нічого не говориться, хоча Марк Гурман з Bloomberg заявив, що, на його думку, чекати цього залишилося недовго.

Гарнітура Vision Pro – це перший великий новий продукт Apple за останні роки. Він об’єднує доповнену і віртуальну реальність в одному пристрої, даючи змогу користувачам дивитися фільми, грати в ігри, здійснювати відеодзвінки і багато іншого. Безсумнівно, пристрій оснащений неймовірно висококласними технологіями, але про це говорять не більше, ніж про його високу ціну в $3 499.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

До речі, у прес-релізі Apple повідомляється, що Vision Pro за 3 499 доларів США оснащений 256 ГБ пам’яті. Apple зазначила, що це “стартова” ціна, припускаючи, що будуть доступні варіанти з більшим об’ємом пам’яті – і за вищою ціною. Наразі Apple тримає ці варіанти в секреті.

Дешевші об’єктиви, ніж очікувалося

Цікаво, що в прес-релізі не згадується, чи потрібно буде звертатися в Apple Store, щоб правильно встановити пристрій, або ж Apple покаже користувачам, як користуватися пристроєм, перш ніж вони підуть з ним додому. Можливо, завдяки можливості купівлі через інтернет користувачі зможуть повністю відмовитися від процесу примірки та навчання – або ж Apple пояснить усі подробиці ближче до моменту купівлі.

Однак у більш пізньому повідомленні Гурмана наголошується, що починаючи з 8 ранку 2 лютого ви зможете записатися на демонстрацію Vision Pro у місцевому магазині Apple Store, і що час демонстрації буде доступний до п’ятниці та вихідних у порядку живої черги.

Інформація про демонстрацію Vision Pro в Apple Store: “Починаючи з 8:00 ранку в п’ятницю, 2 лютого, ми запрошуємо вас записатися на демонстрацію Apple Vision Pro у вашому місцевому магазині Apple Store. Час демонстрації буде доступний з п’ятниці по вихідні в порядку живої черги”.

Марк Гурман (@markgurman) 8 січня 2024 р.

Оскільки Vision Pro продаватимуть разом з індивідуальними лінзами Zeiss для користувачів окулярів, тривалий час припускали, що перед покупкою користувачам також знадобиться їхнє встановлення. Однак Apple вперше розкрила ціни на лінзи Zeiss у своєму прес-релізі. Окуляри без рецепта коштуватимуть 99 доларів, а лінзи за рецептом – 149 доларів. Обидві лінзи кріпляться до Vision Pro на магнітах. Ціни набагато нижчі, ніж $300-$600, які Гурман передбачав кілька місяців тому.

У прес-релізі пояснюється, які аксесуари поставлятимуться разом із гарнітурою. Це два ремінці (Solo Knit Band і Dual Loop Band), Light Seal, дві подушки Light Seal Cushions, чохол для передньої частини гарнітури, полірувальна серветка, окремий акумулятор, кабель USB-C і адаптер живлення USB-C.

Тепер, коли у “просторового комп’ютера” Apple з’явилася дата виходу, нам залишилося чекати зовсім недовго, щоб дізнатися, скільки покупців готові погодитися на його ціну, щоб отримати в свої руки те, що багато хто вважає “наступною великою річчю” Apple. Хоча не очікується, що він буде продаватися у великих кількостях, його вплив може бути величезним, особливо в індустрії віртуальної реальності, що розвивається.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.