Михайло Федоров закликає українців збирати FPV-дрони вдома для підтримки ЗСУ

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Віцепрем’єр-міністр, міністр цифрової трансформації Михайло Федоров закликав українців приєднатися до ініціативи «Народний дрон». Головна мета проєкту – збір FPV-дронів вдома для передачі їх військовим. Наразі вже передано сто таких дронів.

Про це Михайло Федоров повідомив у своєму Facebook. Ініціатива є частиною проєкту від Victory Drones фонду технологічної допомоги Dignitas.

“Українці постійно створюють круті ініціативи, щоб допомогти Силам оборони. Хочу розказати про одну з них — проєкт «Народний дрон» від Victory Drones фонду технологічної допомоги Dignitas. Це інженерний курс, який навчить вас, як удома зібрати 7-дюймовий FPV-дрон”, – ділиться Федоров.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Навчання проводиться онлайн і включає лекції, відкриті Zoom-коли з лекторами, перелік компонентів і необхідних інструментів для збирання. Учасники також отримують доступ до спільноти інженерів для консультацій та обговорення.

Зібрані FPV-дрони надсилаються інструкторам Victory Drones, які проводять перевірку якості та випробування. Після успішного тесту дрони передаються військовим.

За словами Федорова, зі 100 переданих дронів 80% виявилися в гарному робочому стані, що є високим показником для пілотної збірки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.