FTC пропонує приз у розмірі 25 000 доларів за виявлення клонування голосу за допомогою штучного інтелекту

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Федеральна торгова комісія США (FTC) розпочала прийом заявок на участь у конкурсі Voice Cloning Challenge – публічному змаганні з головним призом у 25 000 доларів за ідеї, які захистять споживачів від небезпеки клонування голосу за допомогою штучного інтелекту для шахрайських дій.

Реклама

Конкурс було оголошено в середині листопада в спробі знайти способи боротьби з неправомірним використанням технології клонування голосу в міру того, як вона стає дедалі більш витонченою завдяки вдосконаленню перетворення тексту на мову за допомогою штучного інтелекту.

Штучний інтелект може бути використаний для клонування чийогось голосу шляхом аналізу аудіокліпу, на якому говорить людина, для вилучення унікальних вокальних характеристик і подальшого використання навчальних даних для генерації нової мови.

Хоча клонування голосу має законне застосування, наприклад, у персоналізованих сервісах перетворення тексту на мовлення та допоміжних інструментах для людей з обмеженими можливостями, суб’єкти загроз можуть також використовувати його для шахрайських дій, як-от голосовий фішинг, соціальна інженерія та інші види шахрайства з використанням голосу.

Видаючи себе за знайому людину, наприклад члена сім’ї або знаменитість, зловмисники можуть легко обдурити людей, змусивши їх повірити в твердження, що містяться в дзвінку або голосовому повідомленні.

“[Технологія клонування голосу] являє собою значний ризик: сім’ї та малі підприємства можуть стати жертвами шахрайських афер із здирництвом; творчі професіонали, такі як артисти озвучування, можуть привласнити собі голос, погрожуючи їхнім коштам до існування та обманюючи громадськість.” – Федеральна торгова комісія

У рамках проекту Voice Cloning Challenge FTC прагне знайти рішення, яке дасть змогу виявляти випадки клонування голосу за допомогою генеративного ШІ. Агентство називає це “дослідницьким завданням”, яке потенційно може визначити напрямок зусиль зі зниження ризиків.

Пропозиція-переможець отримає 25 000 доларів, а та, що посяде друге місце, – 4 000 доларів. Передбачено до трьох почесних номінацій, кожна з яких отримає 2 000 доларів.

2 січня агентство почало приймати заявки через цей портал і прийматиме ідеї протягом 10 днів, до 12 січня, 08:00 вечора за східним часом.

Заявки мають містити огляд пропозиції на одній сторінці та детальний опис обсягом до 10 сторінок. Учасники також можуть додати відеоролик, що демонструє, як працює їхня ідея.

Усі заявки будуть оцінюватися з урахуванням їхньої практичної реалізованості, впливу на підзвітність компаній і навантаження на споживачів, а також стійкості до швидкого технологічного прогресу в цій галузі.

Якщо під час конкурсу не буде знайдено жодної ефективної ідеї захисту, FTC зазначає, що ця спроба стане раннім попередженням для політиків і наголосить на необхідності жорсткішого регулювання використання технологій штучного інтелекту.

 

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Митник Михайло
Митник Михайлоhttp://itechua.com/
Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: