Новини України та Світу

Український прапор полетів на Місяць: космічний прорив Spacebit у місії NASA

Share

Аерокосмічне агентство США відправило апарат Astrobotic Peregrine на Місяць, взявши на борт український прапор. Провідник місії та засновник Spacebit, Павло Танасюк, оголосив про історичний момент на своїй сторінці у Facebook.

Ракета Vulcan Centaur стартувала о 2:18 ранку за східним часом, несучи апарат Peregrine від Astrobotic. Це відзначається як перший випадок за півстоліття, коли NASA відправило апарат для вивчення Місяця.

Місія має важливу наукову складову, включаючи визначення розташування молекул води, вимірювання радіації та газів, а також дослідження місячної екзосфери. Peregrine планує приземлитися 23 лютого на видимій стороні Місяця, поруч із загадковими лавовими дюнами.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо місія буде успішною, Astrobotic стане першою приватною компанією, що вивчає Місяць. Це відзначається важливим кроком в розвитку космічних досліджень.

Засновник Spacebit, Павло Танасюк, розповів про свої мотивації відправити прапор і мапу України на Місяць, підкреслюючи символічне значення цієї місії для українського народу та його віри у майбутнє. Прапор є важливим елементом висвітлення незламного духу України.

Зазначимо, що раніше місію компанії Spacebit було перенесено через підготовчі роботи United Launch Alliance (ULA). Сьогодні ж, 8 січня 2024 року, відправлення металевої версії прапора України на Місяць є важливою частиною наукової місії

Kairov Vitaliy

Радо захоплюється мобільними технологіями відтоді, як на ринку з'явилися перші MP3-плеєри, а ще більше - з перших днів появи MP4-плеєрів. Сьогодні він полюбляє возитися з Android-планшетами та iPad'ами.

Опублікував
Kairov Vitaliy
  • Останні записи

    Шахраї вимагають гроші за листування до WhatsApp – що робити

    Останнім часом шахраї все частіше використовують месенджери для розлучення громадян на гроші. Не є винятком…

    20.05.2024

    Вже завтра відбудеться презентація Microsoft Build 2024: де дивитись пряму трансляцію

    Компанія Microsoft готується до своєї найбільшої щорічної конференції Microsoft Build 2024. Захід пройде в офлайн-форматі…

    20.05.2024

    iOS 18 буде використовувати штучний інтелект у сповіщеннях, календарі та фоторедакторі

    Інсайдер і журналіст Марк Гурман з Bloomberg розкрив деякі подробиці про можливості штучного інтелекту в…

    20.05.2024

    Xiaomi запустила в глобальний продаж планшети Redmi Pad Pro з 12,1-дюймовим екраном

    Xiaomi розпочала продаж глобальних версій планшета Redmi Pad Pro, які близько місяця тому дебютували на…

    20.05.2024

    Найтонший iPhone представлять у 2025 році

    Apple, швидше за все, представить своє 16 покоління iPhone у вересні, але вже є припущення…

    20.05.2024

    Apple та OpenAI всіх здивують на WWDC 10 червня

    Apple планує насамперед використовувати підхід із використанням штучного інтелекту, вбудованого безпосередньо у пристрої iPhone. Проте…

    20.05.2024