Український прапор полетів на Місяць: космічний прорив Spacebit у місії NASA

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Аерокосмічне агентство США відправило апарат Astrobotic Peregrine на Місяць, взявши на борт український прапор. Провідник місії та засновник Spacebit, Павло Танасюк, оголосив про історичний момент на своїй сторінці у Facebook.

Реклама

Ракета Vulcan Centaur стартувала о 2:18 ранку за східним часом, несучи апарат Peregrine від Astrobotic. Це відзначається як перший випадок за півстоліття, коли NASA відправило апарат для вивчення Місяця.

Місія має важливу наукову складову, включаючи визначення розташування молекул води, вимірювання радіації та газів, а також дослідження місячної екзосфери. Peregrine планує приземлитися 23 лютого на видимій стороні Місяця, поруч із загадковими лавовими дюнами.

Якщо місія буде успішною, Astrobotic стане першою приватною компанією, що вивчає Місяць. Це відзначається важливим кроком в розвитку космічних досліджень.

Засновник Spacebit, Павло Танасюк, розповів про свої мотивації відправити прапор і мапу України на Місяць, підкреслюючи символічне значення цієї місії для українського народу та його віри у майбутнє. Прапор є важливим елементом висвітлення незламного духу України.

Зазначимо, що раніше місію компанії Spacebit було перенесено через підготовчі роботи United Launch Alliance (ULA). Сьогодні ж, 8 січня 2024 року, відправлення металевої версії прапора України на Місяць є важливою частиною наукової місії

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

ДжерелоLIGA.net

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Kairov Vitaliy
Kairov Vitaliy
Радо захоплюється мобільними технологіями відтоді, як на ринку з'явилися перші MP3-плеєри, а ще більше - з перших днів появи MP4-плеєрів. Сьогодні він полюбляє возитися з Android-планшетами та iPad'ами.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: