SpaceX успішно запустила на орбіту найпотужніший шведський супутник широкосмугового зв’язку

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

SpaceX здійснила черговий успішний запуск, вивівши на орбіту шведський супутник широкосмугового зв’язку Ovzon 3. Це стало частиною другої місії компанії у 2024 році, повідомляє Space.

Реклама

Ракета Falcon 9 стартувала з космодрому на мисі Канаверал у Флориді 4 січня 2024 року о 01:04 за київським часом. Після лише 8 хвилин польоту перший ступінь Falcon 9 успішно повернувся на Землю, приземлившись на мисі Канаверал.

Супутник Ovzon 3 вийшов на геосинхронну перехідну орбіту приблизно через 38,5 хвилин після старту. Цей супутник вважається найпотужнішим серед тих, що коли-небудь виводилися на орбіту, і покриває третину Землі своїми керованими точковими променями.

Геостаціонарна орбіта, на яку вийшов Ovzon 3, знаходиться на висоті близько 35 700 км над Землею. Це дозволяє супутнику знаходитись над однією і тією ж ділянкою планети завдяки збігу орбітальної швидкості зі швидкістю обертання Землі.

SpaceX планує продовжити вражаючий темп, запустивши 144 орбітальні місії у 2024 році. У 2023 році компанія встановила рекорд, запустивши 96 орбітальних місій.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

ДжерелоSpace

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Kairov Vitaliy
Kairov Vitaliy
Радо захоплюється мобільними технологіями відтоді, як на ринку з'явилися перші MP3-плеєри, а ще більше - з перших днів появи MP4-плеєрів. Сьогодні він полюбляє возитися з Android-планшетами та iPad'ами.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: