SpaceX успішно запустила на орбіту найпотужніший шведський супутник широкосмугового зв’язку

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

SpaceX здійснила черговий успішний запуск, вивівши на орбіту шведський супутник широкосмугового зв’язку Ovzon 3. Це стало частиною другої місії компанії у 2024 році, повідомляє Space.

Ракета Falcon 9 стартувала з космодрому на мисі Канаверал у Флориді 4 січня 2024 року о 01:04 за київським часом. Після лише 8 хвилин польоту перший ступінь Falcon 9 успішно повернувся на Землю, приземлившись на мисі Канаверал.

Супутник Ovzon 3 вийшов на геосинхронну перехідну орбіту приблизно через 38,5 хвилин після старту. Цей супутник вважається найпотужнішим серед тих, що коли-небудь виводилися на орбіту, і покриває третину Землі своїми керованими точковими променями.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Геостаціонарна орбіта, на яку вийшов Ovzon 3, знаходиться на висоті близько 35 700 км над Землею. Це дозволяє супутнику знаходитись над однією і тією ж ділянкою планети завдяки збігу орбітальної швидкості зі швидкістю обертання Землі.

SpaceX планує продовжити вражаючий темп, запустивши 144 орбітальні місії у 2024 році. У 2023 році компанія встановила рекорд, запустивши 96 орбітальних місій.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.