У «Київстарі» розповіли, що реально сталося з персональними даними абонентів після атаки хакерів

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Мобільний оператор «Київстар» не підтверджує інформацію про багатомісячний доступ хакерів «всередині» компанії до особистих даних абонентів та їх витоку. Про це повідомила у Facebook представник компанії Ірина Леліченко.

«Офіційне розслідування кібератаки на мережу «Київстар», яка відбулася 12 грудня 2023 року, триває та розглядаються та озвучуються різні версії, проте до офіційного завершення розслідування жодна з них не може вважатися остаточною. Вся інформація про хід розслідування кібератаки є на офіційному сайті СБУ, яка безпосередньо задіяна в цьому процесі. Жодних фактів витоку персональних даних абонентів у ході розслідування не виявлено», – заявила Леліченко.

Реклама

За її словами, зараз мережа «Київстару» працює у звичайному режимі та надає абонентам усі основні базові послуги.

«Київстар» уже вжив додаткових заходів для кіберзахисту, зокрема, посилено управління доступом, впроваджено додаткові системи контролю серверів та робочих станцій, плануються наступні кроки щодо посилення кібербезпеки», — додали в компанії.

Нагадаємо

Раніше керівник Департаменту кібербезпеки Служби безпеки України Ілля Вітюк в інтерв’ю Reuters заявив, що хакери проникли в систему українського телекомунікаційного оператора «Київстар» щонайменше у травні минулого року, хоча масштабна атака відбулася 12 грудня.

12 грудня на «Київстар» було здійснено масштабну кібератаку. За словами CEO компанії, хакери знищили частину ІТ-інфраструктури. Вранці 13 грудня мережа так і не поновила роботу. Водночас, представник компанії Ірина Леличенко зазначила, що «Київстар» планує завершити роботу над відновленням послуг протягом середовища.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Скарбик Павло
Скарбик Павло
Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: