6 нових продуктів, які зроблять 2024 грандіозним для Apple

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Наступний рік для фанатів Apple обіцяє стати багатим на події, адже у 2024 році компанія планує випустити величезну кількість нових та оновлених продуктів. Оскільки чутки вказують на значні зміни у всіх пристроях, це може стати відмінним часом оновлення.

Ми проаналізували всі чутки та визначили, які з майбутніх продуктів Apple викликають у нас найбільший інтерес. Якщо всі ці пристрої виправдають очікування у 2024 році, нам буде чого чекати.

Vision Pro

Незалежно від того, чи буде цей пристрій мати оглушливий успіх або виявиться провальним, немає жодних сумнівів у тому, що Vision Pro це той пристрій, про який всі будуть говорити в 2024 році. Ця гарнітура змішаної реальності стане першим великим новим продуктом для Apple за десять років.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Відколи Apple анонсувала Vision Pro на Всесвітній конференції розробників (WWDC) у червні 2023 року, витоки та новини стали надходити повільно. Спочатку розробників запросили випробувати гарнітуру, а потім представники преси отримали можливість спробувати її в дії. В обох випадках відгуки були виключно позитивними.

Навколо Vision Pro ще багато питань, на які немає відповідей, і його успіх далеко не гарантований (особливо коли він коштує 3499 доларів). Але немає жодних сумнівів у тому, що ми з нетерпінням чекаємо на можливість спробувати його у справі. Зрештою, не щодня Apple випускає такий яскравий продукт. Якщо все минеться успішно, це може перевернути індустрію віртуальної реальності.

Лінійка iPhone 16

Навряд чи варто дивуватися з того, що новий iPhone з’явиться в 2024 році, але лінійка iPhone 16 може стати значним оновленням у порівнянні з попередніми з кількох причин.

По-перше, чутки вказують на низку змін у дизайні корпусу. Серед них — нова кнопка захоплення, яка може забезпечити швидкий доступ до камери. Окрім того, очікується, що кнопка Action з’явиться у всій лінійці, а не лише у моделях Pro. У сукупності ці зміни повинні означати, що вам доведеться менше возитися з додатками та функціями, оскільки ви зможете швидко завантажувати дії одним натисканням і робити це на більшій кількості телефонів у лінійці.

Крім того, деякі кнопки можуть перейти на тактильні технології, ми можемо отримати ще якісніший зум на телефонах Pro, і ми навіть чули чутки про iPhone 16 Ultra, який може з’явитися. Враховуючи всі ці потенційні плани, 2024 може стати неймовірним роком для iPhone 16.

Величезне оновлення iPhone SE

У той час як iPhone 16 привертає більшу частину уваги, є багато цікавого, коли мова заходить про доступний iPhone SE від Apple. Насправді четверта версія, яка, зважаючи на все, вийде в 2024 році, може стати найбільшим оновленням пристрою за всю його історію.

Це пов’язано з тим, що на нього чекає ціла низка змін, як усередині, так і зовні. Наприклад, за чутками, замість нинішнього дизайну з товстими рамками та кнопкою Home він отримає повністю екранний дизайн із Face ID.

Крім того, він може отримати OLED-дисплей, 48-мегапіксельну камеру та швидкий чіп. Судячи з витоків, це буде iPhone 14 із деякими змінами (наприклад, із збереженням однооб’єктивної камери iPhone SE). Це буде значне оновлення порівняно з поточним iPhone SE і буде особливо інтригуючим, враховуючи, що він завжди був набагато доступнішим, ніж решта моделей iPhone.

MacBook Air M3 піднімається на сходинку вище

Коли Apple випустила 15-дюймовий MacBook Air, у шанувальників легких ноутбуків одразу з’явилося набагато більше можливостей для вибору пристрою. Але незважаючи на те, що з цією зміною лінійка MacBook Air отримала нове життя, і велика, і маленька моделі, як і раніше, працюють на чіпі M2 попереднього покоління. Це зміниться у 2024 році.

Найближчими місяцями MacBook Air оснащуватиметься чіпами M3, які мають забезпечити помітний приріст продуктивності. Особливо це помітно в іграх, оскільки графічний процесор M3 забезпечує значний приріст проти попередником M2.

Це має остаточно покінчити з ідеєю, що MacBook Air не може використовуватися для чогось більшого, ніж перегляд веб-сторінок та написання документів. Оснащення його чіпом M3 може стати справжньою віхою для тонкого та легкого ноутбука.

Apple Watch X

Годинник Apple Watch має величезний успіх у компанії Apple, і, враховуючи, що в 2024 році вийде десята модель, є всі шанси, що Apple захоче якось це відзначити. І це не просто припущення – ходить безліч чуток про те, що незабаром з’явиться спеціальна модель Apple Watch X.

За словами журналіста Bloomberg Марка Гурмана, ювілейна модель отримає тонший корпус, дисплей microLED, тонну нових функцій здоров’я та багато іншого. Цього може бути достатньо, щоб зробити Apple Watch найбільш незабутніми за останні роки, після кількох ітеративних (хоча і, як і раніше, сильних) версій.

При цьому немає впевненості, що Apple Watch X з’являться в 2024 – вони можуть з’явитися і через рік. Але якщо дебют відбудеться у 2024 році, то чекати на найцікавіших Apple Watch за останні роки залишилося недовго.

OLED в iPad Pro

З роками Apple, здається, все більше наближає iPad Pro до Mac, розширюючи його можливості та роблячи більш схожим на MacBook. В даний час iPad Pro оснащений чудовими динаміками, відмінною клавіатурою і навіть тими самими кремнієвими чіпами Apple настільного рівня, що і Mac. Але є одна область, де iPad можна значно поліпшити, якщо не використовувати його як ноутбук: це дисплей.

Не зрозумійте нас неправильно, міні-світлодіодний XDR-екран iPad Pro – це фантастика, але ми давно чекали, коли Apple зважиться на OLED. Точніше, OLED-дисплей допоміг би підняти настрій, особливо якщо врахувати, що ви не завжди сидите прямо перед iPad – будь-який бічний кут огляду може наголосити на недоліках РК-підсвічування.

Хороша новина полягає в тому, що iPad Pro, як очікується, отримає OLED-дисплей у 2024 році. Переваги можуть бути відчутні не тільки в кутах огляду — OLED забезпечує глибший чорний колір, більш високу частоту оновлення та кращу ефективність акумулятора. Все це може стати чудовою модернізацією і без того найкращого у своєму класі пристрою.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.