Японія готує закон щодо вимоги дозволити встановлення додатків на iOS поза App Store

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо раніше Європейський союз вже прийняв закон Digital Markets Act, згідно з яким Apple зобов’язана дозволити європейським користувачам встановлювати додатки на iOS поза App Store до березня 2024 року, то тепер подібні вимоги можуть стосуватися і Японії.

Згідно з інформацією Nikkei Asia, японські регулятори готують законопроєкт щодо конкуренції, який вимагатиме від великих технологічних компаній, таких як Apple та Google, дозволити сторонні магазини додатків та альтернативні методи оплати.

Очікується, що законопроєкт буде внесено до парламенту наступного року, він охопить такі аспекти, як магазини додатків та оплата, пошук, браузери та операційні системи. Якщо закон схвалять, Японська комісія з чесної торгівлі матиме право накладати штрафи на компанії, які порушать нові норми.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У 2020 році японська влада розпочала розслідування Google, Apple, Amazon та Facebook у зв’язку з питаннями антимонопольного законодавства. У 2023 році регулятор завершив дослідження, визначивши, що на ринку мобільних додатків домінують Apple та Google.

Японський закон дозволить компаніям встановлювати свої власні магазини додатків на платформах, таких як iOS та Android, і використовувати платіжні системи від місцевих фінтех-компаній зі зменшеними комісіями.

Зауважимо, що цей закон схожий на Digital Markets Act ЄС, який зобов’язує Apple дозволити розробникам поширювати свої додатки поза App Store та використовувати сторонні платформи для оплати в додатках. Інсайдери також повідомляють, що Apple вже працює над можливістю встановлення додатків на iOS в регіонах, де це обов’язково.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.