Окупанти заговорили про “нову” ракету Х-БПЛА: що відомо

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
Дрон або гелікоптер з цими ракетами може обманювати системи активного захисту броньованої техніки. Оскільки дві ракети одна за одною випускаються по лазерній доріжці з мінімальною затримкою.

Російська пропагандистська машина почала активно піарити ракету Х-БПЛА, що з’явилася на світ 2021 року. Це керована авіаційна ракета, яку створювали на базі ПТРК “Корнет”. Про це повідомляє Defense Express.

Окупанти стверджують, що Х-БПЛА успішно випробувана, зокрема, на дослідному зразку вертольота Ка-52. Ще декларується її використання на БПЛА “Іноходець”, “Форпост”, “Альтіус”, С-70 “Мисливець”.

Дальність ракети близько 10 км. Її наводять за лазерним променем. РФ задумала цією зброєю вражати важкоброньовані цілі, малошвидкісні мішені в повітрі, що летять на низьких висотах.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

“Окремо варто тут звернути увагу на один із носіїв цих ракет, а саме ворожий ударний гелікоптер Ка-52М – нагадаємо, що в липні армійська авіація противника нібито почала отримувати ці модернізовані машини, а в грудні так зване міноборони РФ оприлюднило кадри із застосуванням цих гелікоптерів”, – кажуть аналітики.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.