Громадян України попереджають про нові види шахрайських атак у соціальних мережах

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Працівники поліції попереджають громадян про небезпеку шахрайських атак на сторінки користувачів соціальних мереж. Нещодавно увагу поліцейських привернув випадок, коли жителька Бережан стала жертвою шахрайського злому сторінки у соціальній мережі. Про це повідомляє поліція Тернопільської області.

Як встановили правоохоронці, жінка думала, що спілкується зі своєю сестрою, але насправді сторінка її родички вже була зламана. Шахрай зв’язався з потерпілою через приватне повідомлення та підробив акаунт її сестри. Шахраї попросили жінку переказати їм 8 500 гривень, які нібито потрібні для відправки посилки. Гроші пообіцяли повернути ввечері. Після того, як гроші були переведені на вказаний “родичкою” рахунок, зателефонувала рідна сестра і повідомила, що шахраї зламали її особистий акаунт у соціальних мережах.

За даним фактом поліція внесла відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 190 Кримінального кодексу України (шахрайство) і вже розпочала досудове розслідування.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Поліція закликає громадян бути обережними. У разі потрапляння у подібну ситуацію радять зв’язуватися з родичами та знайомими для перевірки інформації, яку запитують через месенджер, щоб уникнути можливого шахрайства.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.