Новини України та Світу

Fortnite може повернутися в “Play Маркет” і App Store

Share
Час читання: 2 хв.

Компанія Epic Games здобула перемогу над Google у Верховному суді США. Суд розглядав позов, у якому оскаржувалося видалення Fortnite з “Play Маркета” і нав’язування білінгу цього магазину користувачам гри.

Позов було подано ще 2020 року, причому Epic Games програла аналогічний розгляд з Apple позаминулого року. Цього разу рішення виносив не суддя одноосібно, а присяжні, тому вони спиралися не стільки на формальні підстави і закон, скільки на своє розуміння справедливості.

Присяжні дійшли висновку, що Google намагається монополізувати ринок дистрибуції ігор і застосунків на Android-пристроях і змушує користувачів оплачувати покупки через свою платіжну систему, забираючи у розробників 15% або 30% від кожної операції. При цьому компанія пригнічує ініціативу сторонніх розробників щодо впровадження конкуруючих способів оплати, які виявилися б вигіднішими для користувачів через набагато менші комісійні відрахування.

Гру Fortnite було видалено з App Store і “Play Маркета” 2020 року після того, як Epic Games вбудувала в неї можливість оплачувати покупки безпосередньо зі знижкою від звичайних цін. Apple і Google визнали це порушенням правил своїх магазинів, хоча деяким компаніям дозволено продавати контент таким чином (здебільшого це сервіси, що надають передплату на медіаконтент – фільми, музику, книги тощо).

Google збирається оскаржити рішення суду. Якщо воно встоїть під час апеляції, компанії доведеться повернути Fortnite в “Play Маркет” і дозволити гравцям у Fortnite оплачувати покупки безпосередньо в обхід білінгу магазину. Крім того, у Epic Games може з’явитися шанс на повернення Fortnite в App Store, адже доводи присяжних можуть лягти в основу подальших судових розглядів з Apple.

У власників пристроїв з Android, як і раніше, є можливість повноцінно грати в Fortnite, адже гру можна встановити через додаток Epic Games Store, викладений на сайті Epic Games. У випадку з iPhone і iPad грати доводиться в браузері або потокових сервісах (наприклад, Xbox Cloud Gaming), але якість графіки в них нижча, а лаги критичніші.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
  • Останні записи

    Названо 5 найкращих смартфонів осені 2024 року вартістю менше $300

    Я от переглянув рейтинг від Tom's Guide, де назвали кращі бюджетні смартфони, і на перше…

    24.10.2024

    Samsung назвала 46 моделей, які отримають оновлення до One UI7

    Портал Sammobile, спираючись на політику програмної підтримки Samsung, склав список пристроїв, які гарантовано отримають оновлення…

    24.10.2024

    У 2025 році Samsung представить не лише Galaxy S25, але й два унікальні флагмани

    Останнім часом у Samsung справи йдуть не дуже. Компанія потроху втрачає свою частку на ринку,…

    24.10.2024

    Фахівці розповіли, як правильно заряджати смартфон

    Сучасне життя складно уявити без мобільних телефонів, проте багато користувачів не замислюються над тим, як…

    24.10.2024

    В Україні можуть зрости тарифи на мобільний зв’язок

    Зима вже на носі, і схоже, нас можуть чекати нові відключення світла. Це, як не…

    24.10.2024

    Galaxy S24 FE визнаний найкращим смартфоном Samsung

    Редакція Tom's Guide виділила шість найкращих смартфонів Samsung для покупки наприкінці 2024 року. Що ще…

    24.10.2024