Fortnite може повернутися в “Play Маркет” і App Store

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Компанія Epic Games здобула перемогу над Google у Верховному суді США. Суд розглядав позов, у якому оскаржувалося видалення Fortnite з “Play Маркета” і нав’язування білінгу цього магазину користувачам гри.

Реклама

Позов було подано ще 2020 року, причому Epic Games програла аналогічний розгляд з Apple позаминулого року. Цього разу рішення виносив не суддя одноосібно, а присяжні, тому вони спиралися не стільки на формальні підстави і закон, скільки на своє розуміння справедливості.

Присяжні дійшли висновку, що Google намагається монополізувати ринок дистрибуції ігор і застосунків на Android-пристроях і змушує користувачів оплачувати покупки через свою платіжну систему, забираючи у розробників 15% або 30% від кожної операції. При цьому компанія пригнічує ініціативу сторонніх розробників щодо впровадження конкуруючих способів оплати, які виявилися б вигіднішими для користувачів через набагато менші комісійні відрахування.

Гру Fortnite було видалено з App Store і “Play Маркета” 2020 року після того, як Epic Games вбудувала в неї можливість оплачувати покупки безпосередньо зі знижкою від звичайних цін. Apple і Google визнали це порушенням правил своїх магазинів, хоча деяким компаніям дозволено продавати контент таким чином (здебільшого це сервіси, що надають передплату на медіаконтент – фільми, музику, книги тощо).

Google збирається оскаржити рішення суду. Якщо воно встоїть під час апеляції, компанії доведеться повернути Fortnite в “Play Маркет” і дозволити гравцям у Fortnite оплачувати покупки безпосередньо в обхід білінгу магазину. Крім того, у Epic Games може з’явитися шанс на повернення Fortnite в App Store, адже доводи присяжних можуть лягти в основу подальших судових розглядів з Apple.

У власників пристроїв з Android, як і раніше, є можливість повноцінно грати в Fortnite, адже гру можна встановити через додаток Epic Games Store, викладений на сайті Epic Games. У випадку з iPhone і iPad грати доводиться в браузері або потокових сервісах (наприклад, Xbox Cloud Gaming), але якість графіки в них нижча, а лаги критичніші.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ